Localitatea Valea Draganului – Cluj

localitati localitati turistice obiective turistice judetul cluj

 

Valea Draganului

Printre cele mai pitoresti asezari rurale din regiunea judetului Cluj se numara si Valea Draganului, o localitate turistica situata in Depresiunea Huedin, la poalele masivelor domoale ale Muntilor Vladeasa si ale Muntilor Piatra Craiului, la o distanta de aproximativ 65 km de Cluj Napoca si 80 km de Oradea.

Album foto Localitatea Valea Draganului

Harta zonala Localitatea Valea Draganului – Cluj

Descriere Localitatea Valea Draganului

Denumita astfel dupa Raul Dragan care o strabate, Localitatea Valea Draganului se bucura de prezenta unor peisaje naturale incantatoare, cum numai in aceasta zona a Apusenilor se intalnesc. Se ajunge aici foarte usor pe drumul european ce face legatura intre Cluj si Oradea. Satul se desfasoara de-a lungul unui drum secundar, ce serpuieste sinuos de-a lungul vaii. Casele risipite si fanetele ce se ivesc printre stanci, palcuri de padure si pajisti intinse reprezinta o adevarata incantare pentru ochi si suflet, ilustrand imaginea ideala a unei asezari rurale linistite, rupta de agitatia cotidiana.

Toate aceste panorame ce par rupte dintr-o alta lume, o lume arhaica, sunt completate cu succes de oamenii simpli si primitori, mereu bucurosi de oaspeti. Se poate observa cu ochiul liber ca la Valea Draganului agroturismul este in floare, turistii sositi aici avand posibilitatea de a alege sa se cazeze la una dintre cabanele sau vilele de aici, toate nelipsite de acel aspect rustic fermecator. Pe langa acestea, cei mai putin pretentiosi pot opta si pentru instalarea propriilor corturi, existand aici spatii intregi ce pot folosite pentru camping.

Urmand drumul ce traverseaza satul, la o distanta de aproximativ 14 km, se gaseste unul dintre cele mai importante obiective turistice ale zonei: Barajul Dragan, unul dintre cele mai mari constructii de acest tip din tara, in spatele caruia a luat nastere o intindere de apa, ce ofera vizitatorilor panorame de o frumusete aparte. Barajul a fost ridicat in forma unui arc de cerc are o inaltime de peste 100 metri si poate fi admirat de la inaltime de pe cele doua trotoare amenajate pe marginile sale. Pot fi urmate pornind din Valea Draganului si cateva trasee turistice, de-a lungul carora, pe langa frumusetea peisajelor, se pot vizita si obiective turistice cunoscute. Exista trasee marcate ce duc spre Cabana Vladeasa, Cascada Rachitele, Valea Iadului sau Pestera Meziad. Pe traseul ce duce spre Stana de Vale poate fi vizitata si o alta atractie naturala foarte cunoscuta a acestor locuri: Cascada Moara Dracului. Un alt loc ce merita vizitat de cei aflati in trecere prin aceasta zona, aflat la numai 4 km de Valea Draganului este si Castelul Goga, in care poetul Octavian Goga si-a petrecut ultima sa parte a vietii.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>