Localitatea Varful Dealului

localitati localitati turistice obiective turistice judetul suceava

 

Localitatea Varful Dealului

Situata la o distanta de aproximativ 11 km de Orasul Gura Humorului si in jur de 25 km de Suceava, intr-o pitoreasca zona a judetului Suceava, Localitatea Varful Dealului se numara printre cele mai reprezentative asezari ale frumoaselor meleaguri bucovinene.

Album foto Localitatea Varful Dealului

Harta zonala Localitatea Varful Dealului

Descriere Localitatea Varful Dealului

La Varful Dealului, turistii au ocazia de a petrece vacante linistite, bucurandu-se de climatul tonic, racoros, de aerul curat si proaspat, admirand peisajele de poveste ale Bucovinei. Accesul catre localitate se realizeaza foarte usor, avand in vedere ca aceasta se gaseste la intersectia principalelor artere turistice ale zonei, ce duc spre Manastirea Putna, Manastirea Sucevita sau Manastirea Voronet.

Localitatea Varful Dealului poate reprezenta un punct ideal din care se poate pleca in pelerinajele ecumenice la celebrele lacasuri de cult din aceasta zona nordica a Moldovei sau in mici drumetii prin imprejurimile asezarii. Simtind potentialul turistic al zonei, localnicii au ridicat aici numeroase pensiuni, agroturismul fiind in prezent in floare la Varful Dealului. Cadrul rustic, dominat de case mici si asezate, unele mai vechi, construite dupa stilul traditional moldovenesc, altele mai noi si moderne, si padurile dese de conifere ce inconjoara satul reprezinta o adevarata incantare pentru simtul vizual. In imprejurimile localitatii se gaseste si Localitatea Cacica, unde turistii pot vizita celebra Salina Cacica sau Biserica Romano Catolica din localitate, cunoscuta sub numele de Basilica Minor.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>