Localitatea Varmaga

localitati localitati turistice obiective turistice judetul hunedoara

 

Localitatea Varmaga

Amplasata intr-un cadru natural pitoresc, intr-o zona depresionara protejata de masivele bine impadurite ale Muntilor Metaliferi, Localitatea Varmaga este una dintre cele mai cunoscute asezari ale meleagurilor hunedorene.

Album foto Localitatea Varmaga

Harta zonala Localitatea Varmaga – Deva

Descriere Localitatea Varmaga

Conform datelor existente, se pare ca asezarea de aici dateaza inca de pe vremea daco romanilor, fiind descoperite aici cateva tuburi de ceramica ce formau o aductiune pe valea paraului de aici, ce alimenta cu apa cateva locuinte. De asemenea, tot aici au fost descoperite cateva ramasite ale unor cuptoare vechi, folosite pentru arderea ceramicii.

Intinzandu-se de-a lungul cursului de apa al Paraului Barsaina, pe o lungime de aproximativ 7 km si delimitat in partea sa nordica de cariera de piatra existenta pe Varful Lidisoimea si in partea estica de o zona carstica ce prezinta grote, pesteri si numeroase astfel de formatiuni, localitatea se bucura de prezenta unor peisaje naturale demne de toata admiratia. Aici, la poalele muntilor, unde aerul curat si proaspat e la el acasa, viata pare ca are un alt curs, unul mai molcom si mai placut. Localitatea capata un farmec aparte mai ales in timpul sarbatorilor crestine, cand locuitorii se aduna cu mic cu mare si merg impreuna la biserica ce vegheaza asupra satului de pe unul dintre cele mai inalte dealuri ce strajuiesc asezarea. Obiceiurile si traditiile ce insotesc aceste sarbatori sunt mereu pastrate aici cu sfintenie si reprezinta de asemenea un motiv in plus pentru a vizita macar o data aceasta zona.

Foarte aproape de Varmaga, la aproximativ 40 km, se gaseste si Statiunea Geoagiu Bai, cunoscuta pentru tratamentele ce pot fi urmate aici. In plus, la numai doua ore de mers cu masina inspre nord, se afla Parcul Natural Apuseni, unde pot fi vizitate numeroasele sale atractii naturale.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>