Manastirea Horodiste

lacas de cult manastire manastiri obiective turistice basarabia

 

Manastirea Horodiste

Manastirea Horodiste, schitul din stanca, se gaseste in Complexul muzeal Tipova-Saharna si pastreaza cu sfintenie traditiile stranse de-a lungul timpului.

Album foto  Manastirea Horodiste

Harta zonala  Manastirea Horodiste

Descriere  Manastirea Horodiste

Complexul contine 15 incaperi, care au fost realizate in blocul de piatra de dimensiuni impresionante aflat la o inaltime considerabila.

In acest loc se desfasoara istoria in fata ochilor. Se observa ruinele care au ramas in urma asezarilor realizate de triburile de geti.

Nu se stie perioada in care a fost realizat acest schit, insa se crede ca a fost folosit pe post de adapost impotriva invaziilor tatarilor din secolul al XIII lea.

Stanca prezinta doar partea din fata a manastirii, insa, pe toata suprafata, aceasta gazduieste o biserica, 15 chilii si o sala de mese. Toate acestea in interiorul stancii.

Numeroase legende se leaga de aceste meleaguri. Una din ele spune ca acesta est locul in care Stefan cel Mare s-a cununat cu Maria Voichita.

Alta legenda aminteste de poetul Orfeu care ar avea aici mormantul in partea de jos a unei cascade.

Intreaga zona are numeroase elemente istorice, precum diverse complexe realizate in stanca, complexe funerare, dar si de cult. Manastirea Horodiste este unul din cele mai vechi lacase de cult de pe teritoriu.


 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>