Manastirea Pestera

lacas de cult manastire manastiri obiective turistice judetul neamt

 

Manastirea Pestera

Manastirea Pestera este un lacas de cult ortodox situat in sud-estul localitatii Garcina, judetul Neamt, Moldova, aflata la aproximativ sapte kilometric de orasul Piatra Neamt. Accesul catre manastire se face de la Piatra Neamt spre nord, pe DN 15C pana in localitatea Garcina, apoi inca patru kilometri pana la poarta manastirii.

Album foto Manastirea Pestera

Harta zonala Manastirea Pestera

Descriere Manastirea Pestera

Schitul cu hramul Pogorarea Sfantului Duh a fost ridicat in anul 1668, care dupa secularizarea averilor manastiresti din 1864, a devenit biserica de mir, iar in anul 1990 a fost infiintat Schitul Pestera, pe locul vechiului terasament de cale ferata forestiera aflat pe Dealul Pestera, donat de catre o familie de localnici.

Lacasul de cult a fost ctitorit de catre staretul lacasului de cult, parintele Neofit Amariei, fost vietuitor al Manastirii Bistrita.

Intre anii 1993 si 1997 au fost ridicate biserica cu hramurile Intrarea Maicii Domnului in Biserica si Sfanta Treime si un corp de chilii cu paraclisul Acoperamantul Maicii Domnului. Slujba de sfintire a bisericii a fost oficiata in luna septembrie 1997 de catre Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei, insotit de un sobor de preoti si diaconi si de catre staretul Manastirii Bistrita, Cuviosul Arhimandrit Ciprian Zaharia.

In anul 2002, lacasul de cult a fost ridicat la rang de manastire de calugari si in anul 2009 a devenit manastire de maici.

Nu se recomanda vizitarea Manastirii Pestera pe vreme nefavorabila, polei sau ploaie, datorita faptului ca drumul din localitatea Garcina si pana la poarta manastirii este abrupt.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Rezervatia Paleontologica Cozla – Pietricica – Cernegura, Casa Teodor Varahil Moraru din Piatra Neamt, Casa Memoriala Elena Cuza, Manastirea Almas, Cetatea Dacica Batca Doamnei, Biserica Schimbarea la Fata, Schitul Horaicioara, Lacul Pangarati, Rezervatia Forestiera Pangarati si Stanca Serbesti.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>