Manastirea Poiana Marului

lacas de cult manastire manastiri obiective turistice judetul vrancea

 

Manastirea Poiana Marului

Manastirea Poiana Marului este o manastirea ortodoxa de maici aflata la limita dintre judetul Buzau si Vrancea in satul Baltagari, localitatea Bisoca, la aproximativ 13 km de Manzalesti, judetul Buzau si respectiv 17 km de Vintileasca, judetul Vrancea.

Album foto Manastirea Poiana Marului

Harta zonala Manastirea Poiana Marului

Descriere Manastirea Poiana Marului

Manastirea Poiana Marului poarta hramul Duminica Tuturor Sfintilor si a fost construita in anul 1730 sub forma de cruce, din barne de stejar imbinate cu scandura, pe coasta unui deal impadurit, in mijlocul unei poieni. Biserica a fost ctitorita de catre Cuviosul Vasile, canonizat ulterior sub denumirea de Sfantul Vasile de la Poiana Marului.

Biserica de lemn a ars in anul 1771 si a fost refacuta intre anii 1780-1784. O a doua biserica tot din lemn a fost construita in perioada 1810-1812 cu ajutorul staretului Teodosie al II-lea. In anul 1893 schitul a fost desfiintat, fiind reinfiintat in anul 1938 ca fiind o manastire de maici.

Intrarea in curtea manastirii se face pe o poarta din lemn innegrita de vreme. Aleea manastirii este imprejmuita de pomi fructiferi si brazi falnici. Accesul in manastire se face pe prin gangul clopotnitei.

In curtea manastirii se gasesc trei cladiri, una din lemn si doua din zid pentru chili, biserica din cimitir construita tot din lemn, precum si alte locatii gospodaresti.

Manastirea Poiana Marului este un importat centru monastic si cultural.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Padurea Lacurile, Lacul cu Ciuciur si Masa lui Bucur din Bisoca, Manastirea Gavanu din Manzalesti, Zidul Uriasilor din Valea Salciei, Poiana Muntioru din Vintileasca.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>