Masa Tacerii – Targu Jiu

ansamblul constantin brancusi constantin brancusi obiective turistice diverse

 

Masa Tacerii

Ansamblul Monumental din Targu Jiu, cunoscut si sub numele de Ansamblul Constantin Brancusi reprezinta principalul punct de atractie din orasul numit mai sus si este un omagiu adus eroilor din primul razboi mondial, fiecare element al ansamblului avand o semnificatie deosebita, masa tacerii, lucrata integral in calcar reprezentand masa la care luau parte combatantii inaintea bataliei.

Album foto Masa Tacerii

Harta zonala Masa Tacerii – Targu Jiu

Descriere Masa Tacerii

Aflata in parcul central din Orasul Targu Jiu, pe malul stang al Jiului, Masa Tacerii are diametrul tabliei de 2,15 de metri si grosimea de 0,43 de metri. Piciorul de care este fixata tablia celebrei mese masoara diametrul de 2 metri si grosimea de 0,45 de metri. Semnificatia pe care monumentul o poarta este masa la care participau combatantii inainte sa participe la lupta. Cele 12 scaune sculptate in forma de clepsidra, pozitionate circular in jurul mesei sunt o reprezentare a timpului prezent ce se scurge in tacere. De-a lungul timpului au fost facute analogii cu Cina cea de Taina a lui Leonardo da Vinci.

Intregul ansamblu sculptural format din Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului a fost proiectat si realizat de Constantin Brancusi si are o lungime totala de 1275 metri, cele trei componente fiind dispuse pe aceeasi axa.

Turistii pasionati de vizitarea monumentelor care au ocazia sa acceseze Orasul Targu Jiu sunt invitati sa faca o oprire si la Muzeul Judetean Gorj, unul dintre primele muzee din tara.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>