Micro Delta – Constanta

complexul muzeal stiintele naturii constanta obiective turistice diverse obiective turistice judetul constanta

 

Microdelta Constanta

Micro Delta ca localizare se regaseste langa celelalte 2 edificii Planetariu respectiv Delfinariu pe bulevardul Mamaia din Constanta. Facand parte din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii reprezinta un obiectiv unic in judet cu un specific de zootehnie cu reprezentatii unice din regiunea geografica Dobrogea.

Album foto Micro Delta

Harta zonala Micro Delta – Constanta

Descriere Micro Delta

Inaugurata in anul 1985, Micro Delta sau Microrezervatia se intinde pe o suprafata de cca 6 ha din care 2 ha reprezinta luciu de apa cu vegetatie specifica. Acest obiectiv a fost creat din ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cat mai completa asupra naturii dobrogene.

Muzeul gazduiesteo larga colectie de avifauna acvatica (pelicani, lebede, rate si gaste salbatice), avifauna terestra (pauni si fazani) si mamifere (mufloni, cerbi lopatari si caprioare), care se regasesc in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Rezervatia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumente ale naturii si specii rare cu o reprezentare tot mai redusa in stare libera.

“Locuitorii” Microrezervatiei beneficiaza de spatii de “cazare” conform normelor europene in domeniu, iar pe timpul sezonului rece sunt adapostite in incaperi incalzite. Micro Delta se afla intr-un amplu proces de modernizare si diversificare a speciilor pe care le adaposteste.

Pe langa destinatia expozitionala, Microrezervatia reprezinta si un loc minunat pentru petrecerea timpului liber intr-un mod educativ. De asemenea, in cadrul programelor de voluntariat lansate de institutie, iubitorii de animale pot participa la hranirea supravegheata a animalelor din cadrul Microrezervatiei. Tot in cadrul Microrezervatiei a fost initiat de curand si un Centru pentru adapostirea animalelor aduse de diverse persoane, cu precadere în sezonul rece.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>