Mocanita Hutulca – Moldovita

mocanita moldovita obiective turistice diverse obiective turistice judetul suceava

 

Mocanita Hutulca - Moldovita

Mocanita Hutulca din Moldovita reprezinta una dintre cele mai inedite atractii pentru turistii sositi pe plaiurile pitoresti ale acestei frumoase asezari de pe cursul superior al Raului Moldovita. O plimbare cu mocanita din Moldovita poate reprezenta pentru iubitorii naturii o ocazie ideala de a admira peisaje naturale incantatoare, reprezentative pentru aceasta zona a Bucovinei.

Album foto Mocanita Hutulca – Moldovita

Harta zonala Mocanita Hutulca – Moldovita

Descriere Mocanita Hutulca – Moldovita

Localitatea Moldovita este asezata pe suprafata judetului Suceava, in inima colinelor semete ale Obcinilor Feredeu si Mare, la o altitudine de aproximativ 650 metri. Localitatea este cunoscuta in primul rand datorita Manastirii Moldovita, un superb lacas de cult al zonei, iar accesul catre aceasta regiune a Bucovinei se realizeaza foarte usor, Moldovita fiind localizata la o distanta de aproximativ 40 km de Orasul Campulung Moldovenesc si in jur de 70 km de Orasul Suceava.

Istoria caii ferate inguste de la Moldovita a inceput o data cu construirea sa de catre Louis Ortieb, originar din Munchen. Linia ferata a fost pusa in functiune pentru prima data in anul 1888, scopul sau fiind acela de a transporta mai usor lemnul adus de la padure. Calea ferata de la Moldovita a reprezentat un mijloc propice de a transporta masa lemnoasa pana in anul 2001. Dupa anul 2005 a fost inceputa reconstructia liniei forestiere, iar in prezent, linia ferata pe care circula Mocanita Hutulca masoara aproximativ 10,5 km.

Mocanita Hutulca reprezinta astazi o atractie turistica incantatoare a intregii regiuni, bucurandu-i atat pe cei pasionati de locomotivele cu abur, cat si pe cei ce vor sa se destinda admirand frumusetea naturii salbatice.

Traseul Mocanitei Hutulca incepe din Moldovita, din imediata apropiere a Hotelului Oana, desfasurandu-se de-a lungul cursului Raului Moldovita. De-a lungul intregului traseu, ce se termina in punctul Localitatii Argel, nu lipsesc peisajele pitoresti ale Bucovinei, dominate de coline domoale, capite de fan adunate de pe campurile intinse si asezari vechi, construite dupa modelul arhitectural autohton.

Mocanita Hutulca sta la dispozitia turistilor incepand cu luna martie, pana in luna octombrie, circuland in fiecare sambata si duminica, chiar si in perioada zilelor de sarbatoare. Traseul parcurs de locomotiva dureaza aproximativ trei ore, dus-intors.

Turistii ajunsi in aceasta zona a Bucovinei au posibilitatea de a vizita si alte atractii renumite din Moldovita, precum: Manastirea Moldovita sau Muzeul de Oua Incondeiate – Lucia Condrea.

Prezentare video Mocanita Hutulca din Moldovita


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 3

 
 1. nico
  2015-04-21
  14:48:35

  AMfost si voi mai trce ,chiar anul acesta,sunt pensionar si am timp,le recomand si altor turisti sa viziteze aceste trasee turistice,avem o tara frumoasa,dar prost gestionata,toti numai pe castiguri chiar si nemuncite,sistemul informational la pamant,nu tu pliante,nu harti.nu ghid turistic,totul de aiurea,mentionez ca am lucrat 35 de ani in turism si pot face o diferenta intre ce a fost,unde sa ajuns,poate peste alti 25 ani isi va reveni..

   
 2. nico
  2015-04-21
  14:39:13

  Cel mai frumos traseu cu mocanita este la viseul de sus,trseu superb,urcus cu sufletul la gura,este mai piperat dar face,2 ore dus 2 oere intors.,cu pauza la paltin aproximativ 1 ora..Totul este timpul,sa nu ploua,eu cand am fost/iulie 2014,desi am stat 2 zile in viseu,aploat si am cam tremurat,nu am fost inspirat sa am haine mai groase,sau cel putin o geaca si umbrel.Anul acesta intentionez sa fac din nou traseul,poate am mai mult noroc..Incercati no sa regretati...

   
 3. DANIELA
  2014-09-09
  12:01:02

  da , tocmai am fost in zona si ne-am intors cu amintiri placute. citeam undeva ca mai demult se dadeau niste pliante la mocanita, n-ar fi fost rau sa fie si acum, altfel a fost inedit si interesant si nu in ultimul rand ne-am incantat cu peisajul mirific al Bucovinei

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>