Monumentul Nerlinger – Muntii Fagaras

muntii fagaras obiective turistice diverse

 

Monumentul Nerlinger

Monumentul Nerlinger este situat in Saua Vartopului, intre Varful Arpasul Mic si Arpasul Mare, pe teritoriul Muntilor Fagaras.

Album Monumentul Nerlinger – Muntii Fagaras

Harta zonala Monumentul Nerlinger – Muntii Fagaras

Descriere Monumentul Nerlinger – Muntii Fagaras

In 30 iunie 1930, Profesorul Richard Nerlinger, alaturi de doamna Herta Ruzicka, urcau pe Muntii Fagaras, fiind aflati in expeditie. Datorita conditiilor vremii nefavorabile, in urma unui accident, cei doi au cazut in gol de la inaltimea de 250 de metri. Singurul supravietuitor al acestei expeditii a fost profesorul Henter, care s-a reintors, alaturi de 20 de salvamontisti care au ajutat la cautarile trupurilor alpinistilor si au ridicat din pietre monumentul dedicat acestora, din apropierea Lacului Buda.

Monumentul Nerlinger poate fi accesat urmand traseul marcat cu albastru ce porneste de la Lacul Balea, ajungand la Saua Caprei, de unde marcajul este facut cu rosu. Mergand mai departe se ajunge la Fereastra Zmeilor si in final la Monumentul Nerlinger, de unde se poate vedea si Lacul Buda.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Săndel
    2013-07-30
    14:58:48

    O altitudine de două sute cincizeci de metrii???

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>