Muzeul Chihlimbarului – Buzau

muzee obiective turistice judetul buzau

 

Muzeul Chihlimbarului

Zona Chihlimbarului din Buzau a fost declarata arie protejata de interes national, intinzandu-se pe suprafata de 2,52 hectare. In anul 1979 a luat fiinta Muzeul Chihlimbarului, avand ca sediu o casa amenajata in stil popular pe trei nivele.

Album foto Muzeul Chihlimbarului

Harta zonala Muzeul Chihlimbarului – Buzau

Descriere Muzeul Chihlimbarului

Datorita diversitatii, prin forma, dimensiune si culoare a exponatelor din chihlimbar, acest muzeu este unic la noi in tara. Aici sunt prezentate diverse fotografii, documente, pepite si bijuterii realizate din chihlimbar, avand diverse dimensiuni.

Parterul cladirii este amenajat pe trei incaperi in care este organizata celebra colectie de chihlimbar, mai multe tipuri de roci, fosile si pietre semipretioase, insotite de documentele referitoare la exploatarea chihlimbarului, proprietatea pamantului si atestarile documentare ce tin de Localitatea Colti.

Urcand inca un etaj, se observa donatiile facute de locuitorii din Colti, mai multe lazi de zestre, opinci din lemn, un razboi de tesut si diversi pieptani cu intrebuintari diferite, pentru canepa sau lana.

Cele patru incaperi reusesc sa contureze etnografia si arta populara, dar si stilul de viata al oamenilor, prin dovezi ale cresterii animalelor, agricultura si pomicultura.
Cea mai valoroasa piesa din tot muzeul este o bucata de chihimbar cu greutatea de 1785 de grame, care se crede ca provine chiar din fosta mina de chihlimbar aflata langa muzeu.
Pentru a ajunge la muzeul din Buzau se poate accesa DN10 pana in zona Patarlagele, urmand apoi drumul judetean ce leaga Valea Sibiciu de Colti, un drum de 13 kilometri. Pentru cei care doresc sa innopteze aici, exista posibilitatea de cazare in una din pensiunile existente.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>