Muzeul de vanatoare August von Spiess

muzee obiective turistice judetul sibiu sibiu

 

Muzeul de arme August von Spiess

Muzeul de vanatoare August von Spiess a fost deschis in anul 1966 si reorganizat in anul 1981, in urma cedarii de catre fiicele colonelului a vilei in stil romanesc, ce a apartinut familiei von Spiess. Piesele, aproximativ 1600 la numar, sunt expuse tematic si ofera o imagine a obiceiurilor de vanatoare ale vremii, dezvoltarea armelor de vanatoare sau imaginea fondului de vanatoare care a existat in tara noastra.

Album foto Muzeul de arme si trofee de vanatoare August von Spiess

Harta zonala Muzeul de arme si trofee de vanatoare August von Spiess – Sibiu

Descriere Muzeul de arme si trofee de vanatoare August von Spiess

Colonelul August von Spiess, a fost Maistru de vanatoare al Casei Regale a Romaniei, in timpul Regelui Ferdinand I, in perioada de sfarsit de secol XIX – inceput de secol XX. Acesta a participat la numeroase expeditii de vanatoare, cele mai importante fiind cele din Africa, de unde, in urma safari-urilor, s-a intors cu numeroase trofee. Este mentionat in analele international de cinegetica, iar trofeele lui au primit numeroase medalii in expozitii nationale si internationale.

Prima incapere, incepe cu o prezentare generala a armelor si instrumentelor de vanatoare, incepand cu epoca pietrei, arme din cremene din paleolitic, lanci, sulite si pana la armele de foc moderne. Tot aici se pot vedea si accesorii, cum ar fi: tocuri pentru pastrat praful de pusca, pumnale, atrape si curse folosite de braconieri.

Colectia continua cu trofeele de dimensiuni medii si mici, cum ar fi: lupi, vulpi, pisici salbatice, pasari, apoi se trece in sala dedicata Colonelului August von Spiess. Aici, pe lange trofeele, pusca si portretul sau, sunt prezentate si fotografii ale vanatorului alaturi de colegi sau familie.

In camera cu trofee de dimensiuni mari colectia contine trofee de vanat carpatin, foarte multe dintre acestea fiind premiate in perioada interbelica. Amintim: cerbul, ursul, mistretul, capra neagra si tot in aceasta incapere puteti citi si povestea ursoaicei si a mortii cainelui Hadubrand scorei, din Cheile Laitei, in anul 1911, alaturi de trofeul ursoaicei si de un omagiu adus cainelui.

Una din cele mai impresionante parti ale colectiei, o reprezinta cea cu trofee africane. Acestea au fost aduse in urma celor doua expeditii realizate de Colonel in Africa, la varsta de 72, respectiv 74 de ani si cuprinde antilope, rinoceri, zebra sau bivoli Caffer.

Muzeul detine 3 colectii importante: August von Spiess – a carui casa gazduieste si muzeul, Emil Witting – inginerul forestier care a donat mare parte din colectie si care are o sectiune dedicata si Colectia Societatii Ardelene de Stiinte Naturale din Sibiu.

Daca va aflati in zona, nu ezitati sa vizitati si celelalte obiective turistice ale orasului: Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica, Podul minciunilor, Casa artelor, Muzeul de istorie, Parcul Sub Arini, Muzeul Astra.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>