Muzeul Histria

histria muzee muzeu arheologic obiective turistice judetul constanta sit arheologic

 

Muzeul Histria

Muzeul Histria a luat fiinta in anul 1982, face parte din patrimoniul European din anul 2007 si este situat la aproximativ 55 km de Orasul Constanta, in apropiere de Localitatea Istria.

Album foto Muzeul Histria

Harta zonala Muzeul Histria – Constanta

Descriere Muzeul Histria

In cadrul muzeului regasim o serie de exponate din arheologia greaca, romana si bizantina, ca ermare a intenselor cercetari arheologice intreprinse in timp in Histria si in imprejurimi. Putem remarca aici multitudinea de obiecte din vremea Cetatii Histria (inscriptii, vase ceramice, podoabe, basoreliefuri elenistice.

Muzeul de la Histria prin exponate sale putem spune ca transpune turistii in toate perioadele evolutiei cetatii de la secolul VII i.Hr. pana la distrugerea ei in secolul VII d.Hr., dar se remarca aici si  exponate mult mai vechi, din mileniul 5 i.Hr.

Pentru turisti programul de vizitare este: zilnic intre 9 – 20 vara si zilnic intre 9 – 17 pe perioada iarnii. In muzeu este prezent un ghid specializat.

Prezentare video Muzeul Histria


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>