Muzeul National Filatelic – Bucuresti

bucuresti muzee

 

Muzeul National Filatelic

Muzeul National Filatelic a fost inaugurat in 1 octombie 2004, fiind situat in fostul Palat al Postelor, cladire ce apartine acum Muzeului National de Istorie a Romaniei. Cladirea a fost realizata in stil neoclasic, urmand planurile arhitectului Al. Savulescu.

Album foto Muzeul National Filatelic

Harta zonala Muzeul National Filatelic – Bucuresti

Descriere Muzeul National Filatelic

In aceasta cladire a functionat posta centrala pana in 1970, cand s-a pornit un proeict de restaurare si renovare a cladirii.

De-a lungul timpului Directia Generala a Telegrafelor si Postelor a facut eforturi pentru a infiinta un muzeu postal, iar aceste demersuri au avut efect abia in anul 1900, cand a fost realizat primul muzeu postal, muzeu care a fost oficializat publicului in cadrul Expozitiei Generale din 1906. Cu aceasta ocazie, arhitectul Grigore Cerchez, care era la acea vreme directorul general al Postelor, a construit in curtea muzeului un han de posta unde au fost expuse timbre si obiecte istorice.

O mare parte din patrimoniul Postei Romane a fost expusa in Sala George Lahovary, si anume aproximativ 11 milioane de timbre. Se poate gasi aici faimosul Cap de Bour, alaturi de Carol I cu favoriti.

In Muzeul National Filatelic se organizeaza si expozitii temporare. Aceastea sunt de obicei tinute in Sala Cezar Librecht, unde sunt si diverse obiecte ce dateaza din cea de-a doua jumatate a secolului al XIX lea si prima jumatate a secolului al XIX lea. A fost astfel conturata foarte frumos istoria Postei Romane.

Daca ati pornit intr-un tur al muzeelor bucurestene, puteti vizita de asemenea Muzeul Taranului Roman, Muzeul Sportului sau Muzeul Antipa.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>