Muzeul Theodor Aman – Bucuresti

bucuresti muzee

 

Muzeul Theodor Aman

Muzeul Theodor Aman se afla pe strada C.A Rosetti, in casa memoriala ridicata in 1869, dupa planurile pictorului. Cladirea a fost realizata de arhitectul Fr. Scheller. Exteriorul cladirii este impodobit de ornamentatiile in stil neoclasic italian. Acestea au fost facute de insusi pictorul, ce era si un talentat sculptor.

Album foto Muzeul Theodor Aman

Harta zonala Muzeul Theodor Aman – Bucuresti

Descriere Muzeul Theodor Aman

In interiorul muzeul se gasesc numeroase lucrari ale artistului, precum tablouri, desene, gravuri si obiecte personale, cum ar fi pensule, violoncelul, arme, masti, costume, dar si colectia de arta a pictorului.

Infiintarea primei scoli de superioare de arte plastice l-a avut ca director pe Theodor Aman timp de 25 de ani. El a organizat primele expozitii colective ce aveau caracter periodic.

Muzeul este dedicat pictorului si ii infatiseaza operele din diverse domenii. O mare parte a mobilierului, cat si picturile ornamentale de pe peretii muzeului ii apartin tot lui Aman.

Theodor Aman este considerat un clasic al artelor plastice romanesti, acesta avand si o activitate activa pe plan didactic. A fondat Scoala de arte frumoase din Bucuresti in anul 1864, alaturi de Gh, Tattarescu.

Aici gasim opere ca “Hora Unirii”, gravuri si tablouri de gen. Theodor Aman a stat 8 ani in Paris, iar la intoarcere a pus bazele Academiei Romane de Arte Frumoase.

Daca va aflati intr-o calatorie culturala in Bucuresti, va recomandam cu caldura sa vizitati Muzeul Curtea Veche, Palatul Cantacuzino sau Muzeul de Arta al Romaniei.

 

 


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>