Orasul Suceava

obiective turistice judetul suceava orase orase turistice

 

Suceava

Resedinta a judetului cu acelasi nume, Suceava se numara printre cele mai cunoscute asezari urbane ale regiunii Moldovei. Capitala a fostului principat timp de doua secole, intre anii 1774 – 1918, Suceava este un oras cu o istorie bogata si un semnificativ potential turistic.

Album foto Orasul Suceava

Harta zonala Orasul Suceava – Bucovina

Descriere Orasul Suceava

Dintre toate cele cinci mari orase ale judetului, Falticeni, Radauti, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, Suceava a fost prima asezare urbana declarata municipiu, in anul 1968.

Localizata pe cursul Raului Suceava, in partea nord estica a tarii, in frumosul Podis al Sucevei, la o altitudine de 325 metri, Suceava este traversata de doua drumuri europene, fiind legata de capitala tarii, Bucuresti, printr-o linie de cale ferata, ceea ce face ca accesul in aceasta zona a Bucovinei sa se realizeze foarte usor.

Conform descoperirilor arheologice, se pare ca istoria acestei asezari are origini foarte indepartate, primele urme de locuire a zonei datand din epoca paleolitica, dupa care, s-au succedat pe aici dacii liberi, romanii sau diverse popoare migratoare. In timp, pe aceste meleaguri au luat nastere formatiuni de vietuire organizate. In perioada secolului al XIV-lea, in anul 1388, Suceava era deja mentionata drept capitala a principatului Moldovei. Aici, se aflau in trecut doua cetati: Cetatea Scheia, daramata pe vremea lui Alexandru cel Bun si Cetatea Sucevei, devenita principala cetate de scaun a Tarii Moldovei, in timpul domniei lui Petru I Musat.

Suceava are un farmec aparte, beneficiind de un potential turistic diversificat, ce consta in numeroase monumente, muzee, case memoriale si vechi cetati, ce amintesc de gloria unor vremuri apuse. Incepand cu cele mai reprezentative atractii turistice, se poate vizita Cetatea de Scaun a Moldovei, ale carei ziduri au fost martore a numeroase batalii si invazii. Tot din seria obiectivelor turistice de acest fel pot fi vizitate si ruinele Curtii Domnesti, construita in timpul domnitorului Petru Musat, imbunatatita de Alexandru cel Bun si reconstruita in vremea lui Stefan cel Mare. In centrul orasului se gaseste un imens ou incondeiat, o atractie mai neobisnuita, care aminteste de o traditie seculara pastrata in aceasta zona. Tot in zona centrala a orasului se gaseste si Palatul Administrativ al orasului, gazduit intr-o superba cladire cu arhitectura baroca, realizata in perioada anilor 1903 – 1904.

La o distanta de numai 1 km si jumatate de oras, pe Dealul Zamca, se gasesc ruinele fostei Cetati Scheia, cunoscuta si sub numele de Cetatea de Apus a Sucevei. Tot pe un platou din vestul orasului se poate vizita si Manastirea Zamca, inclusa intr-un complex medieval mai vast, inconjurat de un zid de incinta. Alte lacasuri de cult ce pot fi vizitate in oras sunt: Manastirea Sfantul Ioan cel Nou, Biserica Mirauti, Biserica Sfantul Dumitru, Biserica Invierea Domnului, Biserica Sfantul Nicolae, Biserica Sfanta Cruce sau Biserica Turnu Rosu. Obiective turistice turistice care reflecta specificul acestei regiuni, traditiile, obiceiurile si alte aspecte reprezentative sunt Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, gazduit in cea mai veche cladire ce se pastreaza intacta pana in zilele noastre, Muzeul Satului Bucovinean sau Complexul Muzeal Bucovina, ce reuneste exponate ce dateaza din paleolitic pana in epoca contemporana.

In ceea ce priveste atractiile turistice din imprejurimi, la numai 6 km de Suceava poate fi vizitata rezervatia floristica de la Frumoasa, protejata datorita plantelor rare dezvoltate aici. Orasul poate reprezenta de asemenea un punct de plecare catre frumoasele Manastiri din Bucovina, incluse in patrimoniul mondial UNESCO sau pe lista celor mai importante monumente istorice nationale.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. onutza
    2012-01-31
    18:05:28

    este un oras ft frumos

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>