Padurea Baciu

atractii naturale obiective turistice judetul cluj padure paduri

 

Padurea Baciu

Padurea Baciu reprezinta una dintre cele mai cunoscute locatii din regiunea judetului Cluj si chiar din intreaga tara, fiind subiectul unor largi controverse in ceea ce priveste existenta unor fenomene supranaturale in aceasta zona.

Album foto Padurea Baciu

Harta zonala Padurea Baciu

Descriere Padurea Baciu

Aceasta padure se gaseste la numai o ora de mers pe jos de Orasul Cluj Napoca, fiind localizata din punct de vedere geografic in partea nordica a Padurii Hoia, formand impreuna un ansamblu cunoscut nu numai in Romania, ci si peste hotare, sub numele comun de Padurea HoiaBaciu. Mergand spre nord dinspre Padurea Hoia, situata in imediata vecinatate a Clujului, in partea sa vestica, se intalneste un cunoscut obiectiv turistic natural: Cheile Baciului. Aflate la granita dintre cele doua paduri faimoase, aceste chei formate de paraul Lungul se desfasoara pe o lungime de 500 metri. Asemanatoare cu alte chei superbe si cunoscute precum Cheile Turzii sau Cheile Turenilor, Cheile Baciului reprezinta un fenomen carstic ce prezinta un adevarat interes turistic. Se gasesc aici o cabana si un restaurant pentr turisti, care pot ajunge la aceasta locatie urmand drumul national DN1F, care porneste din Cluj Napoca, indreptandu-se spre localitatea Baciu. Un alt traseu care mai poate fi urmat este cel prin Taietura Turcului, pe drumul ce porneste din cartierul Grigorescu al Clujului.

Cei care viziteaza Padurea Baciu pot vizita de asemenea si alte locuri aflate in imprejurimile acesteia. Dupa cum am spus, Cheile Baciului reprezinta un obiectiv turistic important, iar pe langa acesta se numara si Parcul National Etnografic Romulus Vuia, primul astfel de parc din tara noastra si Muzeul Etnografic al Transilvaniei, unul dintre monumentele prestigioase ridicate imediat in perioada urmatoare Marii Uniri din anul 1918.

Ceea ce starneste insa cel mai mare interes in randul vizitatorilor este interiorul Padurii Baciu, considerat un spatiu neobisnuit, in care se desfasoara diverse fenomene paranormale. Desi aceasta este aparent o padure obisnuita, povestile si legendele locale relateaza tot felul de ciudatenii care s-au petrecut aici de-a lungul timpului. Primul care a facut cercetari asupra acestui spatiu a fost biologul Alexandru Sift, in jurul anilor 1970. El insusi povesteste cum a vazut un obiect cenusiu avand forma unui V ce cobora spre sol, aflandu-se in spatiu la o distanta de 2 – metri de pamant. Cat de adevarate sunt aceste spuse nu se stie, insa cert este ca exista in interiorul padurii anumite locuri pe care cercetatorii clujeni le considera zone active. Unul dintre ele se gaseste chiar in centrul padurii, si este reprezentat de un luminis circular cunoscut sub numele de Poiana Rotunda, despre care se crede ca ar fi un fel de portal magic, pe care, cine il trece, nu se va mai intoarce niciodata. In plus, ceea ce impresioneaza la aceasta padure ce se deosebeste de una obisnuita sunt copacii, dezvoltati dupa diverse forme ciudate, a caror crestere se presupune ca a fost dictata de un camp de forta necunoscut.

In luna octombrie a anului 2012, Padurea Baciu a fost inclusa de catre o revista americana de calatorii intr-un top al celor mai bantuite locuri din lume, iar faptul ca acest obiectiv turistic romanesc a ajuns cunoscut si peste hotare nu reprezinta decat un imbold pentru toti romanii sa se conviga ce este adevarat si ce este poveste in ceea ce priveste Padurea Baciu.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. paaaula
  2014-05-19
  16:22:31

  Merita vizitata aceasta frumoasa atractie turistica.Am fost aici si mi-a placut foarte mult ceea ce am vazut.Una din marile mele pasiuni este calatoritul,Pana acum am vizitat foarte multe locuri din tara si pot spune ca m-am indragostit de regiunea Moldovei.Recomand acest site pentru toti cei interesati sa calatoreasca si sa viziteze locuri noi.

   
 2. Pop Alexandra
  2013-11-18
  10:35:45

  Buna ziua! Pentru cei care ati vizitat judetul Cluj, va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la cateva intrebari privind judetul Cluj ca destinatie turistica. Chestionarul ma va ajuta sa realizez o lucrare stiintifica. Multumesc anticipat!

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>