Padurea Caraorman – Delta Dunarii

atractii naturale caraorman delta dunarii obiective turistice judetul tulcea padure paduri rezervatii naturale

 

Padurea Caraorman

Padurea Caraorman este amplasata in partea centrala a grindului Caraorman, in partea de sud a Bratului Sulina, judetul Tulcea, pe un teren nisipos de origine marina. In etimologia turca caraorman inseamna padurea neagra de aici provenind si numele padurii mai sus mentionat.

Album foto Padurea Caraorman

Harta zonala Padurea Caraorman – Delta Dunarii

Descriere Padurea Caraorman

Aceasta face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si reprezinta una dintre cele 15 zone protejate integral, ale deltei. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 2245 ha. Obiectul ocrotirii si conservarii il reprezinta cele mai dezvoltate dune de nisip din Deltei Dunarii, constituind un fenomen singular in Romania, avand inaltimi de pana la 10 metri.

Padurea este declarata din anul 1940, impreuna cu Padurea Letea, monument al naturii, adapostind stejari ce depasesc 30 metri inaltime, frasini, plopi, vegetatie cataratoare de tip mediteraneean, precum lianele ce ating 25 metri lungime, iedera, hameiul, curpenul, vita salbatica. Elementul inedit si atractia zonei o reprezinta un stejar cu varsta ce depaseste 400 de ani si circumferinta de 4 metri, cu numele stejarul ingenuncheat, care provine de la ramurile ce ating pamantul. Odata cu protectia Padurii Caraorman este ocrotita si o specie importanta de vulturi, ce au drept habitat aceasta zona.

Accesul in padure se poate realiza impreuna cu localnicii, din Localitatea Caraorman, prezenti in zona si care pot fi ghizi veritabili in a ajuta turistii la descifrarea misterelor si a maretiei padurii prin elementele de unicitate prezente aici din belsug.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>