Padurea Hoia

atractii naturale obiective turistice judetul cluj padure paduri

 

 

Padurea Hoia

Padurea Hoia este una dintre cele mai cunoscute locatii din regiunea judetului Cluj, in special datorita faptului ca reprezinta subiectul principal al unor vaste discutii in ceea ce priveste existenta unor fenomene paranormale desfasurate in acest spatiu.

Album foto Padurea Hoia

Harta zonala Padurea Hoia – Baciu

Descriere Padurea Hoia

Padurea Hoia este folosita in prezent ca spatiu de agrement, fiind localizata din punct de vedere geografic in partea vestica a municipiului Cluj Napoca, pe o colina numita Dealul Hoia, aflata la vest de Dealul Cetatuia, forme de relief desfasurate la nord de raul Somesul Mic. Padurea acopera aproape in totalitate dealul Hoia, mai putin partea sa sudica, iar in partea nordica se intinde pana in apropierea Raului Nadas.

In partea estica, se gaseste Taietura Turcului, un loc cu o poveste uimitoare ce isi are originea in secolul al XVII-lea. Aceasta vale este traversata de un drum carosabil ce reprezinta o scurtatura catre cartierul Grigorescu al orasului Cluj, in apropiere gasindu-se si Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Foarte importanta din punct de vedere turistic este si partea nord estica a padurii, marginita de Valea Lunga, loc in apropierea cauia s-au format in relieful calcaros de aici Cheile Baciului, sapate de paraul Lungul pe o distanta de 500 metri si declarate rezervatie naturala. Acest obiectiv prezinta un adevarat interes turistic, reprezentand un fenomen carstic spectaculos, asemanator cu Cheile Turzii sau Cheile Turenilor.

In partea nordica a cheilor se gaseste si un mic lac natural si Padurea Baciu, la fel de cunoscuta ca si Padurea Hoia de cei pasionati de fenomenele supranaturale. In apropiere de Padurea Hoia se poate vizita si Parcul National Etnografic Romulus Vuia, primul parc de acest tip din tara noastra.

Din punct de vedere al florei si faunei, Padurea Hoia se caracterizeaza prin diversitate, existand aici paduri mixte in care cresc aluni, meri salbatici, salcami sau carpeni si specii de animale precum pisicile salbatice, veveritele, mistretii, soarecii de camp sau pasari precum lilieci, mierle sau cucuvele. Locul pe care este situata padurea gazduieste mai multe spatii verzi, unde se desfasoara an de an diverse evenimente si o pista amenajata in special pentru biciclete, ce poate fi folosita de toti cei sositi aici.

Renumele Padurii Hoia este datorat in cea mai mare parte presupusei prezente a unor fenomene paranormale, insa in ciuda acestui fapt nu au fost desfasurate studii stiintifice amanuntite. O dovada a fenomenelor stranii prezente aici sta fotografia unui OZN, realizata in anul 1968 de catre un clujean. In opinia specialistilor care au analizat-o se pare ca aceasta ar fi una autentica.

Un alt aspect neobisnuit intalnit in aceasta padure sunt diversii arbori crescuti dupa forme ciudate, ce au anumite portiuni carbonizate. S-au format de-a lungul timpului in jurul acestei paduri un larg subiect de discutii si povesti sau legende ce relateaza evenimente neobisnuite. Padurea Hoia a fost chiar supranumita Triunghiul Bermudelor, intrucat se pare ca un cioban impreuna cu cele 200 de oi ale sale a disparut in ea.

Padurea Hoia este fara indoiala una dintre cele mai faimoase locatii din Romania in special datorita curiozitatii pe care o starnesc legendele legate de acest spatiu. Aceasta este o atractie atat pentru vizitatorii teribilisti care vor sa isi testeze curajul si limitele, cat si pentru turistii simpli, curiosi de ceea ce gazduieste aceasta padure.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Florin
  2018-11-23
  15:48:52

  Pădurea baciu in pericol de distrugere. Știre preluata de protv. In atenția celor care promovează natura in special pădurea Baciu vor pierde o parte din buget si vor avea de suferit.

   
 2. liviu
  2012-11-07
  21:28:56

  este superb, merita sa vedeti

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>