Padurea Snagov

atractii naturale codrii vlasiei obiective turistice judetul ilfov padure paduri snagov

 

Padurea Snagov

Padurea Snagov, ramasita al Codrilor Vlasiei, impreuna cu Lacul Snagov se gasesc la 35 km de Bucuresti. Aceasta padure se intinde pe o suprafata de 1470 hectare si este amenajata sub forma de parc, avand numeroase alei asfaltate sau acoperite cu pietris, ce sunt strecurate pe sub arbori umbrosi.

Album foto Padurea Snagov


Harta zonala Padurea Snagov

Descriere Padurea Snagov

Arborii padurii sunt formati din doua sau mai multe generatii, datorita plantarilor recente. Sunt numeroase exemplarele, care ating diametre intre 80-100 cm si inaltimi de peste aproximativ 30 de metri, cum ar fi tei, stejari si frasini. Printre acesti arborii masivi se dezvolta tufisuri de alun, catina, soc si lemn cainesc iar primavara infloresc margaritarul si crinul de padure, ghioceii, brandusele si brebeneii.

In apropiere de lac cresc exemplare mature de fag si de goruni, care sau adaptat acestui mediu, nefavorabil pentru ei.

Alaturi de Lacul Snagov, si padurea are caracter de rezervatie pentru protectia si conservarea unor specii floristice rare si pentru cresterea vanatului.

In padure se gasesc diverse animale precum: lopatari, cerbi, caprioare, pisici salbatice, potarnichi.

Padurea mai este populata de o mare varietate de pasari: fazani, privighetorile, porumbeii salbatici, turturelele cintezoii si pitigoii. Se pot intalni si sitarii, becatinele, primavara si toamna, care se opresc aici din calatoria lor spre tari mai calde.

Prezentare video Padurea Snagov


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>