Palatul Justitiei – Arad

obiectiv cultural obiective turistice judetul arad palat palate

 

Palatul Justitiei - Arad

Palatul Justitiei este un monument istoric de mari dimensiuni ce gazduieste Tribunalul si Judecatoria Arad, Parchetele de pe langa tribunal si judecatorie si centrul de perfectionare a cadrelor Directiei Generale a Penitenciarelor , fiind situat in parcul de pe malul drept al Muresului, pe Strada General Vasile Milea nr. 2 din Municipiul Arad, Judetul Arad, Crisana.

Album foto Palatul Justitiei – Arad

Harta zonala Palatul Justitiei – Arad

Descriere Palatul Justitiei – Arad

Cladirea Palatului Justitiei a fost construita in anul 1892, in stilul architectural eclectic, cu amprenta barocului austriac clasicizant, strajuita de doua coloane dorice si a fost realizat in 2 etape, prima etapa s-a desfasurat intre anii 1892 si 1895, radicand o cladire cu 3 nivele si a doua etapa s-a desfasurat intre anii 1940 si 1943, moment in care cladirea a fost completata cu aripile laterale si ridicat la 5 nivele. In periada aceea institutia beneficia de un penitenciar situate in partea central a cladirii.

Balcoanele aflate deasupra intrarii, la ambele etaje au fost construite in stil clasic, similare cu balustrade din dreptul acoperisului. Fatada cladirii aflata inspre parcul Eminescu contine ferestrele salii festive, ce poarta stilul architectural neobaroc, iar cea aflata inspre raul Mures contine elemente in stilul architectural renascentist Italian.

Intre anii 1996 si 2002 s-au efectuat mari lucrari de reparatii si de refunctionalizare a cladirii care ocupa o suprafata totala de 21.344 mp si dispunea de 13 Sali de judecata, 92 de birouri si anexe. In fata Palatului Justitiei din Arad a fost dezvelit, in anul 1990, bustul eroului revolutionar Avram Iancu.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Manastirea Hodos – Bodrog, Manastirea Bezdin, Palatul Neuman, Palatul Administrativ, Teatrul de Stat Ioan Slavici, Casa cu Lacat din Arad, Palatul Andrenyi, Palatul Nopcsa, Cazinoul Aradean, Casa cu Ghiulele, Statuia Sfantului Ioan de Nepomuk din Arad, Aleea Personalitatilor Aradene, Catedrala Ortodoxa Romana din Arad, Sinagoga Neologa.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>