Palatul Nopcsa – Arad

castel obiective turistice judetul arad palat palate

 

Palatul Nopcsa

Palatul Nopcsa cunoscut si sub numele de Castelul Nopcsa este o cladire monument istoric ce gazduieste Grupul Scolar Forestier si este situat pe Calea Timisorii nr. 29-31 din municipiul Arad, judetul Arad, Crisana.

Album foto Palatul Nopcsa

Harta zonala Palatul Nopcsa – Arad

Descriere Palatul Nopcsa

Palatul Nopcsa a fost construit intre secolele XVIII si XIX, in stilul conacelor de provincie de catre familia conte Zselanszky si poarta numele unei renumite familii din secolul al XIX-lea, Nopcsa sau Nopcea. Potrivit legendelor locale, cladirea a fost locuita o perioada de care baronul Laszlo Nopcsa, cunoscut sub numele de Fata Neagra.

Despre Laszlo Nopcsa, se spune ca a fost celebrul talhar Fata Neagra, in stilul legendarului Robin Hood, care noaptea ii ataca pe nobilii bogati si cu banii furati ii ajuta pe cei saraci. Acesta purta o masca pe fata pentru a nu fi recunoscut, de aici vine si numele de Fata Neagra.

Palatul Nopcsa a fost ridicat pe doua nivele, fatada cladirii in stilul clasicist are patru coloane, pe deasupra carora se afla un balcon bogat ornamentat.

In prezent Palatul Nopcsa adaposteste Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan si o parte a Liceului Teoretic Adam Muller Guttenbrunn.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Palatul Fenyves, Catedrala Ortodoxa Romana, Palatul Szantay Lajos, Cetatea Aradului, Statuia Sfantului Ioan Nepomuk, Turnul de Apa, Arcul de Triumf, Vechea Catedrala Ortodoxa, Templul Masonic, Palatul Ronai, Palatul Suciu, Biserica Rosie si Complexul Muzeal Arad.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>