Palatul Stirbey – Domeniul Stirbei

buftea domeniul stirbey obiective turistice judetul ilfov palate palate din muntenia

 

Palatul Stirbey

Domeniul Stirbey din Buftea, este un ansamblu istoric ce cuprinde Palatul Stirbey, Turnul de Apa construit de arhitectul Anghel Saligny, peluza si parcul cu lacul interior si Capela Sfanta Treime. Domeniul Stirbey se intinde pe mai mult de 25 de hectare si pastreaza amprenta familiilor boieresti care l-au locuit de-a lungul ultimelor doua secole, Stirbey si Bibescu.

Album foto Palatul Stirbey – Domeniul Stirbei

Harta zonala Palatul Stirbey – Domeniul Stirbei

Descriere Palatul Stirbey – Domeniul Stirbei

Domeniul Stirbey este situat la 15 kilometri de Bucuresti, pe malul Lacului Buftea si este unul dintre locurile cele mai apreciate pentru desfasurarea evenimentelor publice si private, de la concerte in aer liber pe peluza domeniului, pana la oficierea de nunti in fata capelei.

Palatul Stirbey este unul dintre cele mai elocvente exemple ale arhitecturii romantice de la noi din tara, fiind fosta resedinta a familiei Stirbey, inconjurata de un parc intins, cu arbori seculari in mijlocul caruia gasim un superb lac populat cu rate si lebede.

Capela Sfanta Treime a fost construita in anul 1885 de catre Barbu Alexandru Stirbey in cinstea sotiei sale. In capela sunt ingropate ramasitele pamantesti ale acestei familii. La cutremurul din anul 1977, capela a fost grav avariata si este inchisa vizitatorilor.

Turnul de apa a fost realizat in anul 1920 dupa proiectele marelui arhitect Anghel Saligny. Turnul a fost folosit la inmagazinarea apei necesara Palatului Stirbey si a unor fabrici din apropiere. Acesta se evidentiaza prin arhitectura vremii, fiind decorat cu elemente clasice specifice.

Prezentare video Palatul Stirbey – Domeniul Stirbei


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>