Parcul Mihai Eminescu

obiective turistice judetul botosani parc parcuri

 

Parcul Mihai Eminescu

Parcul Mihai Eminescu pastreaza cativa arbori conteporani cu Mihai Eminescu, care in ultima parte a vietii sale a petrecut-o pe aleile largi ale parcului, situat pe bulevardul Mihai Eminescu din orasul Botosani, judetul Botosani, Moldova, la aproximativ 100 m de strada Nicolae Iorga.

Album foto Parcul Mihai Eminescu

Harta zonala Parcul Mihai Eminescu

Descriere Parcul Mihai Eminescu

Parcul Mihai Eminescu a fost amenanjat in anul 1869, sub numele de Gradina Publica Varnav, parc unde se intra doar dupa achitarea unei taxe. In anul 1873, Primaria cumpara pamantul, impreuna cu casa, de la boierul Nicolae Varnav, marind treptat suprafata parcului. Primaria amenajeaza un lac, teatru de vara, foisor pentru muzica, terenuri de sport si alei.

In anul 1922, Grigore Pisculescu a vizita parcul si a scris cateva pagini ce se regasesc in cartea Oameni si ganduri din veacul meu, publicata in anul 1955.

Ca urmare a faptului ca marele poet se plimba si isi limpezea gandurile pe aleeile parcului, in anul 1932 este amplasat in parc, bustul lui Eminescu, sculptat la un an de la moartea sa de catre Ion Georgescu. Pe aleeile principale ale parcului se gasesc mai multe statui ale unor personalitati din Botosani.

In prezent s-au creeat locuri de joaca pentru copii, chioscuri cu dulciuri si o terasa.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Casa Memoriala Mihai Eminescu, Biserica de lemn din Ipotesti, Muzeul etnografic din Ipotesti, Lacul din Padurea Baisa, Muzeul etnografic din BotosaniMonumentul Rascoalei din 1907, Casa Memoriala Nicolae Iorga, Centrul Vechi din Botosani, Manastirea Popauti cu Biserica Sfantul Nicolae, Biserica Armeano – Gregoriana Adormirea Maicii Domnului, Biserica Armeana Sfanta Treime, Biserica Romano – Catolica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, Biserica Uspenia Adormirea Maicii Domnului, Sinagoga Mare si Casa Moscovici din Botosani.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>