Partia de Ski Cota 2000

obiective turistice judetul prahova partii de ski partii de snowboard schi sinaia ski

 

Partia de ski Cota 2000

Partia de ski Cota 2000 este una dintre principalele atractii turistice in perioada sezonului rece, atat din Statiunea Sinaia, cat si din intreaga zona de pe Valea Prahovei. Aceasta locatie este preferata de un numar impresionant de turisti datorita crestelor montane ce depasesc 2000 metri, perfecte pentru practicarea sporturilor de iarna.

Album foto Partia de Ski Cota 2000

Harta zonala Partia de Ski Cota 2000 – Sinaia

Descriere Partia de Ski Cota 2000

Domeniul schiabil din Statiunea Sinaia se numara printre cele mai vaste din intreaga tara, fiind format din mai multe partii de diferite grade de dificultate. Este foarte cunoscut si faptul ca aici se pot practica cele mai bune sporturi de iarna la altitudine, statiunea fiind supranumita pe buna dreptate “Perla Bucegilor”. Intrucat crestele de aici depasesc 2000 metri, sezonul de ski se inaugureaza incepand cu luna decembrie si poate dura foarte multe luni, chiar pana in aprilie.
Partiile de ski amenajate la Cota 2000 sunt dedicate in special pentru schiorii medii si avansati, insa au fost amenajate in perioada ultimilor ani si mai multe partii pentru incepatori. Excluzand Partia Noua, amenajata recent pentru incepatori si Partia Drumul de Vara, cu un grad de dificultate medie, restul partiilor intinse intre Cota 2000 si Cota 1400 sunt partii dificile, recomandate doar celor avansati. Bune exemple de astfel de partii ar fi Partia Carp, intinsa pe 1400 de metri, cu o diferenta de nivel de 450 metri, Partia Papagal, de 850 metri sau Partia Tarle, de 535 metri. Tot astfel de partii, amenajate pentru specialistii in ceea ce priveste sporturile de iarna sunt cele de pe Valea Dorului, care pornesc din Varful cu Dor, de la altitudinea de 2030 metri. Foarte multe dintre partiile de aici sunt deservite de teleski, telescaun, telegondola si telecabina. Sunt puse de asemenea la dispozitia turistilor si diverse cabane si restaurante unde acestia se pot odihni sau pot servi bauturi calde si diverse preparate.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Valea Dorului 1 mediu 776 218 Nu Nu Telescaun
Valea Dorului – dreapta avansati 600 210 Nu Nu Telescaun
Valea Dorului – stanga avansati 600 210 Nu Nu Telescaun
Valea Dorului – pe firul vaii incepator 1080 210 Nu Nu Telecabina
Valea Soarelui incepator 1180 210 Nu Nu Telescaun
Valea Soarelui – pe firul vaii incepator 900 210 Nu Nu Telescaun
Furnica avansati 600 350 Nu Nu Nu

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>