Partia de Ski Cozla

obiective turistice judetul neamt partii de ski partii de snowboard piatra neamt schi ski snowboard

 

Partia de Ski Cozla

Partia de Ski Cozla este localizata in partea nordica a Orasului Piatra Neamt, pe una dintre culmile Muntelui Cozla, numita Trei Coline. Partia reprezinta o destinatie de vacanta ideala atat pentru nemteni, cat si pentru locuitorii judetelor invecinate, ce iau cu asalt complexul turistic de aici, in fiecare weekend din perioada sezonului rece.

Album foto Partia de Ski Cozla

Harta zonala Partia de Ski Cozla – Piatra Neamt

Descriere Partia de Ski Cozla

Datorita climatului favorabil, stratul de zapada de la Cozla ii multumeste in fiecare an pe turisti, mentinandu-se timp de patru luni, din decembrie pana in martie. Pe langa zapada naturala, partia beneficiaza de asemenea si de tunuri de zapada artificiala, astfel incat, cei sositi aici pot practica sporturi de iarna de calitate. Pe marginile partiei s-au instalat plase si parapeti de protectie, cu scopul de a le asigura schiorilor o siguranta mai mare. Se poate schia aici pana seara tarziu, intrucat partia este deservita si de o instalatie de iluminat nocturna.

Partia de Ski Cozla are un grad de dificultate mediu, intinzandu-se pe o distanta de 965 metri si inregistrand o diferenta de nivel de 260 metri. Transportul schiorilor pana in varful partiei se realizeaza cu un telescaun, ce are statia de plecare in Darmanesti, avand capacitatea de a transporta aproximativ 826 persoane intr-o ora. Pe langa telescaun, exista si o alta modalitate de a urca in varful partiei de pe Varful Cozla, reprezentata de o telegondola moderna amenajata aici, ce are statia de plecare in Gara din Piatra Neamt, aflata chiar in mijlocul orasului.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Cozla
mediu 965 260 Da Da Telescaun/Telegondola

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>