Partia de Ski Harghita Bai

obiective turistice judetul harghita partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Harghita Bai

Partia de Ski Harghita Bai se gaseste in Statiunea Harghita Bai, in superbul Tinut Secuiesc, reprezentativ din punct de vedere turistic pentru intreaga regiune a Transilvaniei. Domeniul schiabil din Harghita este amplasat in Muntii Harghita, la o altitudine ce masoara aproximativ 1350 metri, impresionand prin peisajele montane pitoresti si prin atmosfera linistita, ferita de aglomeratia tipica statiunilor montane.

Album foto Partia de Ski Harghita Bai

Harta zonala Partia de Ski Harghita Bai – Muntii Harghita

Descriere Partia de Ski Harghita Bai

Turistii care vor sa isi petreaca timpul liber in sezonul rece pe partiile puse la dispozitie in Harghita Bai, trebuie sa stie ca acestea se gasesc la o distanta de aproximativ 20 km de Miercurea Ciuc si in jur de 45 km de Odorheiu Secuiesc. Accesul pana in respectiva locatie se realizeaza foarte usor, din ambele orase mentionate anterior, traseul ce trebuie urmat fiind reprezentat de drumul national DN13 A.

Se gasesc la Harghita Bai cinci partii functionale: Partia Miklos, Partia Kosuth, Partia Kosuth 2, Partia Kosuth 3 si Partia Csipike. Acestea au grade de dificultate diferite, potrivite pentru tot cei pasionati de sporturile de iarna, atat pentru cei incepatori, cat si pentru cei avansati. Partiile sunt deservite de o instalatie de transport prin cablu moderna, reprezentata de teleski, unele dintre ele beneficiind si de tunuri de zapada artificiala si instalatie de nocturna. Datorita climatului montan de aici, caracterizat prin temperaturi extrem de scazute si precipitatii crescute, zapada este prezenta din belsug in sezonul rece, inregistrand o medie de aproximativ patru luni pe an. Schiorii sunt multumiti de calitatea partiilor, la poalele acestora gasindu-se si mai multe centre speciale, de unde turistii isi pot inchiria echipamentele necesare.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Miklos usor 1000 Da Da Teleski
Kosuth avansat 630 102 Nu Da Teleski
Kosuth 2 mediu 1000 Nu Nu Teleski
Kosuth 3 usor 1000 360 Nu Nu Teleski
Csipike mediu 400 50 Nu Da Teleski

Prezentare video Partia de Ski Harghita Bai


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>