Partia de Ski Izvoare

obiective turistice judetul maramures partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Izvoare

Partia de Ski Izvoare este localizata in Statiunea Izvoare, renumita pentru tratamentele balneoclimaterice urmate aici, reprezentand un aspect foarte important in ceea ce priveste potentialul turistic al regiunii judetului Maramures. Aceasta se incadreaza in lista locurilor ideale de petrecere a timpului liber in perioada sezonului rece.

Album foto Partia de Ski Izvoare

Harta zonala Partia de Ski Izvoare – Muntii Gutai

Descriere Partia de Ski Izvoare

Partia de la Izvoare este amenajata la o altitudine de aproximativ 926 metri, pe suprafata Muntilor Gutai, iar in ceea ce priveste accesul turistilor catre locatie, acesta se realizeaza foarte usor, pe drumul judetean DJ183. Atat statiunea, cat si partia se gasesc la o distanta de 25 km de Statiunea Ocna Sugatag, 27 km de Baia Mare si aproape 50 km de Sighetu Marmatiei.

Peisajele montane intalnite aici sunt impresionante, fiind dominate in primul rand de o multime de culmi acoperite in cea mai mare parte de paduri intinse de conifere. Turistii sositi aici pentru sporturile de sezon se pot bucura de prezenta unui domeniu schiabil omologat de Ministerul Turismului inca din anul 2006. Acesta se desfasoara pe aproximativ 1,5 km, fiind amenajat conform standardelor europene. Functioneaza aici trei partii, de nivele diferite de dificultate, potrivite atat pentru profesionistii in domeniul sporturilor de iarna, cat si pentru incepatori. Partia de Ski Cora si Partia de Ski Brazi au un nivel mediu de dificultate, masurand 730, respectiv 250 metri. Din pacate, acestea nu beneficiaza nici de instalatie de nocturna, nici de tunuri de zapada artificiala, insa sunt deservite de instalatie de transport prin cablu, reprezentata de teleski. Partia de Ski Poiana Soarelui se intinde pe aproximativ 365 metri si este destinata incepatorilor, avand un grad minim de dificultate. Si aceasta beneficiaza de asemenea de prezenta teleski-ului.

Toate aceste partii sunt foarte apreciate, in special datorita zonei in care sunt amplasate. Turistii sositi aici sunt multumiti in primul rand de climatul montan tonic si stimulent, ideal pentru o perioada de recuperare si odihna. De asemenea, zona se bucura de prezenta panoramelor pitoresti unice, regasite in aceasta zona de granita dintre Tara Maramuresului si Tara Oasului, o adevarata comoara a tarii din punct de vedere cultural, datorita traditiilor si obiceiurilor pastrate cu sfintenie de locuitorii acestor tinuturi nordice maramuresene.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Brazi mediu 250 35 Nu Nu Teleski
Cora mediu 730 125 Nu Nu Teleski
Poiana Soarelui usor 365 50 Da Nu Teleski

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>