Partia de Ski Mogosa

obiective turistice judetul maramures partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de ski Mogosa

Partia de Ski Mogosa este amenajata in Statiunea Mogosa, o locatie reprezentativa pentru ski  nordica a Romaniei, localizata la altitudinea de 731 metri, intr-o zona pitoreasca de pe malul Lacului Bodi, in regiunea Muntilor Gutai.

Album foto Partia de Ski Mogosa

Harta zonala Partia de Ski Mogosa – Muntii Gutai

Descriere Partia de Ski Mogosa

Turistii care isi doresc sa viziteze aceasta zona a Maramuresului trebuie sa stie ca pot ajunge aici urmand traseul drumului national DN 18, Mogosa gasindu-se la o distanta de numai 17 km de Orasul Baia Mare. Sezonul de ski dureaza aici din luna decembrie pana in luna martie, iar cei sositi aici in aceasta perioada se pot bucura de peisaje montane inedite, de linistea si de climatul tonic si relaxant al zonei. Datorita temperaturilor scazute si a precipitatiilor ridicate ce cad in aceasta regiune nordica a tarii, media anuala pe care o inregistreaza stratul de zapada este de aproximativ 40 de cm, lucru care nu poate decat sa ii bucure pe cei care vor sa mearga la ski pe partiile din Mogosa.

Exista aici doua partii, ambele cu un grad de dificultate ridicat, pe care se tin diverse cursuri, pentru toti cei pasionati de sporturile de iarna, de la incepatori la avansati. Acestea nu beneficiaza din pacate nici de prezenta instalatiei de iluminat nocturna, nici de tunuri de zapada artificiala. Zona schiabila este deservita de instalatii de transport prin cablu, reprezentate de telescaun si teleski. Partia Mogosa are o lungime de 2200 km, fiind omologata pentru diverse competitii internationale, iar Partia Mogosa masoara aproximativ 700 metri.

Pe langa activitatile sportive ce se pot desfasura pe partiile de la Mogosa, cei ce sosesc aici au de asemenea posibilitatea de a descoperi toate atractiile reprezentative ale Tarii Maramuresului.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Moski avansata 700 240 Nu Nu Teleski
Mogosa avansata 2200 525 Nu Nu Telescaun

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>