Partia de Ski Muntele Mic

muntele mic obiective turistice judetul caras severin partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Muntele Mic

Partia de Ski Muntele Mic este localizata pe suprafata judetului Caras Severin, in partea sudica a Muntilor Tarcu, aflandu-se la o distanta de aproximativ 30 km de Caransebes. Aceasta este preferata de foarte multi locuitori ai regiunilor invecinate ca destinatie de vacanta, in perioada sezonului rece, datorita sporturilor de calitate ce pot fi desfasurate aici.

Album foto Partia de Ski Muntele Mic

Harta zonala Partia de Ski Muntele Mic – Caransebes

Descriere Partia de Ski Muntele Mic

La fel ca si Partia de Ski Semenic, partiile de pe Muntele Mic reprezinta o adevarata mandrie pentru banateni, care iau cu asalt aceasta zona in fiecare weekend din cele patru luni pe care se intinde sezonul de ski. Pe langa adrenalina care ii pune la incercare pe turistii de pe partii, exista la Muntele Mic si diverse alte activitati interesante, precum Carnavalul Zapezii, ce se desfasoara pe perioada vacantei de iarna, sau Concursul Cupa Muntele Mic, ce are loc in prima jumatate a lunii septembrie.

Cele trei partii existente in Statiunea montana Muntele Mic sunt: Partia Nordica, Partia Sub Telescaun si Partia Valea Soarelui. Acestea au diverse nivele de dificultate, fiind potrivite pentru toti cei pasionati de sporturile de iarna, de la incepatori, pana la avansati. Desi partiile de aici nu beneficiaza de prezenta instalatiei de iluminat nocturna, nici de tunuri de zapada artificiala, acest lucru nu reprezinta un impediment in calea turistilor iubitori de senzatii extreme.

Partia Valea Soarelui este cea mai scurta dintre toate cele trei existente aici, avand un nivel scazut de dificultate si fiind deservita de un teleski. Partia cu un grad de dificultate mediu este Partia Nordica, ce are o lungime de 1200 metri si beneficiaza de teleski, cu o capacitate de a transporta peste 550 persoane pe ora. Cealalta partie, ce are un grad de dificultate avansat este Partia Sub Telescaun. Aceasta este cea mai lunga de pe intregul domeniu schiabil, masurand aproximativ 3300 metri si fiind deservita de telescaun.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Nordica mediu 1200 260 Nu Nu Teleski
Sub Telescaun avansat 3300 770 Nu Nu Telescaun
Valea Soarelui usor 760 180 Nu Nu Teleski

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>