Partia de ski Paltinis – Sibiu

muntii lotrului partii de ski partii de snowboard schi sibiu ski

 

Partia de ski Paltinis

Partia de Ski Paltinis, cunoscuta si sub numele de Partia Oncesti, este amenajata in partea nord estica a Muntilor Cindrel, pe Masivul Oncesti, in Statiunea Paltinis, una dintre cele mai cunoscute statiuni permanente din intregul lant al Carpatilor Meridionali. Aceasta partie are de asemenea o lunga traditie, Paltinisul fiind prima statiune de ski din Romania.

Album foto Partia de ski Paltinis

Harta zonala Partia de ski Paltinis – Sibiu

Descriere Partia de ski Paltinis

Turistii care vor sa isi petreaca vacanta de iarna pe Partia din Paltinis se pot bucura de momente agreabile, intrucat aceasta regiune este deosebit de pitoreasca, fiind recunoscuta drept un important punct de interes in turismul national. Atat partia, cat si statiunea, sunt legate de Orasul Sibiu printr-o sosea modernizata, care trece si prin impresionantul tinut al Marginimii Sibiului.

Datorita altitudini de peste 1450 metri la care este situata partia si a climatului montan, caracterizat prin temperaturi scazute si ninsori abundente, se pot practica aici sporturi de iarna de calitate. De asemenea, stratul de zapada de aici rezista o perioada foarte indelungata din timpul unui an. Avand in vedere toate aceste aspecte, Statiunea Paltinis se bucura de privilegiul de a fi foarte cautata de catre iubitorii sporturilor de iarna, ce pot fi practicate din plin aici, in timpul sezonului rece, incepand cu luna decembrie pana in luna aprilie. Partia de ski Paltinis, Oncesti I este potrivita atat pentru practicantii experimentati, cat si pentru cei incepatori, avand un nivel mediu de dificultate si dispunand de instalatie de transport prin cablu, reprezentata de telescaun si baby lift. Lungimea totala a partiei este de aproximativ 1052 metri, aceasta fiind deservita si de o instalatie de nocturna. Tunurile de zapada artificiala lipsesc, insa nici nu sunt necesare, avand in vedere cantitatile insemnate de zapada ce cad anual in Paltinis. Tot aici functiona in trecut si partia de ski Oncesti II, insa din pacate, aceasta nu mai este functionala de ani buni.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Oncesti I mediu 1150 240 Nu Nu Telescaun
Oncesti II inchisa

 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 3

 
 1. OPREA MARIA
  2013-12-26
  00:10:11

  Este un loc mirific...incarcat cu energie divina....

   
 2. Lucian Ciufudean
  2010-12-19
  12:31:43

  Cred ca am gasit un folos acestui site: am sa inlocuiesc colectia Povesti nemuritoare cu textele de aici, baiatul meu va adormi sigur mai repede.

  Si sunt sanse ca peste 3-4 ani cand o sa schieze, 25% din partiile listate de acest site sa fie functionale.

  Nu cred ca trebuie sa fim rautaciosi, sunt site-uri cu bancuri si mai proaste.

   
 3. Mihai Popa
  2010-11-10
  14:51:06

  Informatiile sunt mai mult decat aberante.
  este doar o partie de schi in Paltinis care are doar telescaun. De unde informatiile astea eronate? Este vorba de Oncesti I, dar care nu are zapada artificiala. Oncesti II nu mai e functionala de ani de zile. Nu e normal sa cautati surse mai bune de informare?

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>