Partia de Ski Parang

obiective turistice judetul hunedoara partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Parang

Partia de ski Parang este situata in Statiunea Parang, la o distanta de aproximativ 15 km de Orasul Petrosani si reprezinta o destinatie ideala in perioada sezonului rece, intrucat pot fi practicate aici sporturi de iarna, in spatii modern amenajate.

Album foto Partia de Ski Parang

Harta zonala Partia de Ski Parang – Petrosani

Descriere Partia de Ski Parang

Accesul catre locatie se realizeaza pana in Petrosani pe drumul national DN66, de unde se va urma pentru inca 8 km drumul judetean DJ709 F pana in Zona Rusu. De aici, accesul catre zona alpina Parang se realizeaza printr-un telescaun, al doilea ca lungime din tara, dupa cel de la Borsa. Domeniul schiabil din Statiunea Parang este alcatuit din noua partii: Partia A, Partia B, Partia Europarang, Partia Sub Telescaun, Partia Saivane, Partia C, Partia Culoarul Porcului, Partia Intermediar Telescaun Nou si Partia Zidul Mortii. Acestea au lungimi si dificultati diferite, destinate atat turistilor experimentati in domeniul sporturilor de iarna, cat si incepatorilor. Exista aici doua partii special amenajate pentru schiorii experimentati: Partia B (doar prima parte, cunoscuta si sub numele de Partia Slima) si Partia Zidul Mortii. Partia Europarang (600 metri lungime), Partia Sub Telescaun (367 metri lungime), Partia Saivane (900 metri), Partia C (250 metri) si Partia Culoarul Porcului (750 metri) sunt partii cu un grad de dificultate mediu, iar Partia A si Partia Intermediar Telescaun Nou sunt special amenajate pentru incepatori. Intregul domeniu schiabil este deservit de instalatii de transport prin cablu, reprezentate de teleski si telescaun. Pe langa telescaunul existent, se mai doreste construirea unei noi linii pe care sa functioneze cel de-al doilea telescaun. Desi momentan acest nou proiect este pus sub semnul intrebarii, se spera totusi ca lucrarile sa fie finalizate pana la inceputul sezonului 2012/2013.

Prezentare video Partia de Ski Parang

Exista in zona posibilitati de cazare in pensiuni si cabane situate in zona alpina, care dispun de restaurante sau baruri, unde turistii sositi aici se pot relaxa si innopta.

Denumire Partie Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Intermediar Telescaun nou
usor 300 40 Nu Nu Teleski
Sub Telescaun
mediu 367 103 Da Nu Telescaun
Saivane mediu 900 250 Da Nu Teleski
Euro Parang mediu 600 205 Da Da Telescaun
Partia C
mediu 250 70 Da Nu Teleski
Partia B Slima
avansat 981 800 Nu Nu Teleski
Partia B
usor 2400 Nu Nu Teleski
Partia A ANEFS usor 350 Nu Nu Teleski
Partia Culoarul Porcului
mediu 750 Nu Nu Teleski
Partia Zidul Mortii avansat 300 Nu Nu Teleski

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>