Partia de Ski Piatra Fantanele

obiective turistice judetul bistrita nasaud partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Piatra Fantanele

Partia de Ski Piatra Fantanele este localizata la o altitudine ce masoara aproximativ 1100 metri, in Statiunea Piatra Fantanele, din judetul Bistrita Nasaud. Situata la poalele Muntilor Calimani, chiar in apropiere de Pasul Tihuta, ce leaga Orasul Bistrita din Moldova, de Vatra Dornei din Bucovina, partia se bucura de privelisti montane inedite, ce incanta ochii oricarui turist.

Album foto Partia de Ski Piatra Fantanele

Harta zonala Partia de Ski Piatra Fantanele – Bistrita

Descriere Partia de Ski Piatra Fantanele

Datorita climatului din aceasta zona montana aflata in nordul tarii, caracterizat prin temperaturi scazute si precipitatii diferite, partia nu duce lipsa de zapada in perioada sezonului rece, ceea ce reprezinta un deliciu pentru pasionatii de sporturi de iarna.

Cei care vor sa viziteze aceasta regiune, trebuie sa stie ca pot ajunge aici urmand traseul drumului european E58, in apropierea acestuia fiind localizata si partia din Piatra Fantanele. In mica statiune se poate vizita vechiul drum al romanilor, se pot face drumetii montane si pot fi de asemenea desfasurate activitati de schi si snowboard pe partiile amenajate si dotate cu instalatii de transport prin cablu. Se gasesc la Piatra Fantanele doua partii: Partia Tihuta 1 si Partia Tihuta 2. Tihuta 1 este o partie ce inregistreaza un grad mediu de dificultate, avand o lungime de 821 metri si fiind deservita de un telescaun. Partia Tihuta 2 este destinata schiorilor incepatori, masurand doar 168 metri si beneficiind de un telescaun. Chiar daca acestea nu sunt cele mai moderne partii existente in momentul de fata in Romania, merita totusi sa fie vizitate datorita peisajelor inedite intalnite in aceasa regiune a tarii.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Tihuta I mediu 821 Nu Nu Telescaun
Tihuta II usor 168 Nu Nu Teleski

 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. bulgaria
    2013-01-23
    05:41:59

    ai putea sa imi recomanzi o partie in Romania unde nu este aglomerat .... adica unde se duc mai putini turisti , pentru ca urasc aglomeratia

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>