Partia de Ski Ranca

obiective turistice judetul gorj partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Ranca

Partia de Ski Ranca este situata la altitudinea de 1.600 metri, in Muntii Parang, fiind considerata mandria oltenilor din punct de vedere turistic. Statiunea Ranca este localizata pe cel mai inalt drum din Romania, drumul national DN67C, cunoscut sub numele de Transalpina. Situata in judetul Gorj, pe raza orasului Novaci si a localitatii Baia de Fier, la o altitudine de 1600 metri, la poalele Muntilor Novaciului din masivul muntos Parang, statiunea ofera turistilor oportunitatea de a practica o gama larga de sporturi de iarna.

Album foto Partia de Ski Ranca

Hara zonala Partia de Ski Ranca – Muntii Parang

Descriere Partia de Ski Ranca

Datorita altitudinii ridicate, clima este de tip montan, beneficiind de prezenta zapezii din luna decembrie pana in lunile aprilie-mai. Zapada abundenta de pe parcursul anului, precum si frumusetile naturale ale locului au facut din aceasta statiune un important punct de reper al turismului regional. Turistii sositi aici dispun de numeroase oferte de cazare, atat la pensiuni, cat si la hotelurile din zona.

In Statiunea Ranca se gasesc in prezent cinci partii, avand grade diferite de dificultate, unde se pot practica activitati precum: ski, snowboarding sau sanius. Patru dintre aceste partii sunt amplasate pe Muntele Cornesu, iar una este amplasata pe Muntele Papusa. Partiile amenajate pe Muntele Cornesu dispun de teleski, Partia 1 fiind dotata si cu nocturna, iar partia de pe Muntele Papusa este dotata cu telescaun. Exista in apropierea partiilor numeroase centre de inchiriere, de unde turistii isi pot lua echipamentele sportive necesare.

Partia de pe Muntele Papusa are un grad de dificultate mediu, avand o inclinatie a pantei de 23%. Lungimea acestei partii este de 670 metri, iar latimea maxima atinge 45 metri. Exista deja un proiect de dezvoltare a acestui domeniu schiabil, unde se doreste amenajarea unei noi partii in zona telescaunului, care va fi dotata cu tunuri de zapada artificiala si masini de batut zapada.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
M1 usor 610 92 Da Da Teleski
M2 mediu 509 116 Nu Da Teleski
M3 usor 710 128 Nu Da Teleski
M4 usor 350 39 Nu Nu Teleski
Ranca 1 mediu 860 242 Da Da Telescaun

Prezentare video Partia de Ski Ranca


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. xxxxx
  2013-01-05
  13:39:25

  frumos
  foarte tare

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>