Partia de Ski Stana de Vale – Bihor

partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard stana de vale

 

Partia de ski Stana de Vale

Partia de Ski Stana de Vale este de nivel usor, are o lungime 550m si o diferenta de nivel de 80m. Partia este dotata cu teleschi. Amplasata la o altitudine de 1.100 m, pe Valea Iadului, in judetul Bihor, Stana de Vale este una dintre cele mai cautate statiuni de odihna din tara.

Album foto Partia de Ski Stana de Vale

Harta zonala Partia de Ski Stana de Vale – Bihor

Descriere Partia de Ski Stana de Vale

Cadrul natural deosebit pe care il ofera padurile de brazi si ferigile uriase, alaturi de numeroasele poieni si pajisti din apropierea Muntilor Bihorului sunt cele mai importante puncte de atractie ale turistilor. Factorii pedoclimatici si cei ai vegetatiei au realizat conditii prielnice pentru tratarea afectiunilor respiratorii, a bolilor cardiovasculare si a nevrozelor. De aici pornesc trasee spre Cascadele Moara Dracului, Saritoarea Iedutului si la pestera Meziad.

De la Stana de Vale se poate parcurge Valea Iadului intinsa pe 42 de km, in al carui perimetru se gaseste lacul de acumulare de la Les, iar in apropiere se afla Pestera cu Apa din Valea Lesului. Statiunea beneficiaza de nenumarate atractii, dintre care in timpul iernii si o partie de ski cu teleschi. Insa probabil principala atractie o reprezinta Izvorul Minunilor, despre care legenda spune ca are un efect tamaduitor fiind una dintre cele mai pure si apreciate ape de izvor de la noi din tara. Alte atractii zonale: Cascada Iadolina, Pesterile Ursilor si Meziad, Boga, Padis si Cetatile Ponorului, Valea Iadului si Pestera cu apa, Coada lacului (Lacul Lesu).

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Stana de Vale usor 550 80 Nu Nu Teleski

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>