Partia de Ski Vartop

obiective turistice judetul bihor partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de schi Vartop

Paria de Ski Vartop este una dintre cele mai cautate partii din vestul tarii, fiind localizata pe suprafata judetului Bihor, la o distanta de aproximativ 9 km de Arieseni. Cel mai apreciat aspect al acestei partii este acela ca zapada este prezenta aici pe toata durata sezonului rece, din luna decembrie pana in martie.

Album foto Partia de ski Vartop

Harta zonala Partia de ski Vartop – Arieseni

Descriere Partia de ski Vartop

Partia se gaseste la o altitudine ce masoara 950 metri, in Pasul Vartop de pe suprafata Muntilor Apuseni, fiind iluminata pe toata suprafata sa de o instalatie de nocturna. Domeniul schiabil de la Vartop poate fi frecventat de toti cei pasionati de sporturile de iarna, dispunand atat de partii pentru cei incepatori, precum Partia 2 (Partia Mica), cat si de partii de nivel mediu, precum Partia 2 (Partia Mare) sau Partia Noua.

Partia 1 este deservita de nocturna si instalatie de transport prin cablu, reprezentata de teleski si masoara aproximativ 1000 metri, avand o diferenta de nivel de 240 metri. Partia 2 este cea mai mica dintre toate cele trei partii si este deservita de asemenea de teleski si nocturna.

Partia Graitoare, deservita de telescaun, este cea mai noua partie amenajata la Vartop, fiind localizata la o distanta de aproximativ 200 metri de celelalte doua partii. In prezent, partia masoara aproximativ 1880 metri, amenajarea acesteia fiind realizata din fonduri europene. Proiectul de amenajare se deruleaza si in prezent, dorindu-se ca la finalizarea acestuia, partia sa masoare 3 km.

In apropierea Partiei Vartop, turistii pot vizita o serie de obiective turistice, reprezentate de Cheile Galbenei, Cornul Berbecului, Groapa Ruginoasa, Cascada Varciorog sau Pestera Portile Bihorului.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Vartop 1 (Partia Mare)
mediu 1000 240 Da Da Teleski
Vartop 2        (Partia Mica)
usor 450 100 Da Nu Teleski
Partia Graitoare (Partia Noua)
mediu 1880 256 Da Nu Telescaun

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>