Pasul Ciumarna

obiective turistice diverse obiective turistice judetul suceava pas pasuri

 

Pasul Ciumarna

Pasul sau Trecatoarea Ciumarna din Obcina Mare de pe DN17a, este cunoscut local ca si Pasul Palma, datorita faptului ca aici se regaseste Monumentul Drumarilor, monument in forma de palma gigant ridicat pe trecatoare la cota 1100 metri. Monumentul a fost construit in cinstea muncitorilor care au terminat la timp soseaua peste Muntele Obcina Mare.

Album foto Pasul Ciumarna

Harta zonala Pasul Ciumarna

Descriere Pasul Ciumarna

In anii ’60 a inceput constructia drumului dintre Sadova, langa Campulung Modovenesc si Radauti, proiectat de inginerul Radu Andrei, un drum deosebit de dificil de construit, astfel doua echipe de muncitori au pornit simultan din cele doua directii. In 1968 cele doua echipe s-au intalnit in punctul cel mai inalt din acesta obcina, si aici s-a amplasta monumentul in forma de palama, care pare a fi un salut pentru toti cei care reusesc sa urce pana in varf.

DN17A traverseaza Obcina Feredeului prin Pasul Trei Movile (Curmatura Boului) 1040 m si Obcina Mare prin Pasul Ciumarna 1100 m, cat si localitatile Vatra Moldovitei si Sucevita, uniind localitatile Sadova si Radauti.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>