Piatra Galbenei – Muntii Apuseni

atractii naturale muntii apuseni obiective turistice judetul bihor

 

Piatra Galbenei

Piatra Galbenei este un versant situat in partea de sud a Gropii de la Barsa, ce masoara in jur de 1243 metri altitudine si are un aspect incantator, in special datorita unui abrupt calcaros de aproximativ 200 metri, ce se gaseste pe suprafata sa.

Album foto Piatra Galbenei

Harta zonala Piatra Galbenei – Muntii Apuseni

Descriere Piatra Galbenei

In aceata zona se poate ajunge foarte usor, existand un traseu turistic marcat, de-a lungul caruia pot fi vazute cateva dintre frumusetile acestei pitoresti regiuni: Circuitul Groapa de la Barsa.

La poalele Pietrei Galbenei se gaseste Poiana Florilor, strajuita de paduri dese de fagi, dupa care se ascunde frumoasa Vale a Galbenei, in care cursul de apa de aici si-a croit un traseu printre stancile masive si salbatice. In departare, se poate observa si Groapa Ruginoasa, una dintre cele mai incantatoare  rezervatii naturale din intreaga zona a Parcului Natural Apuseni.

Piatra Galbena constituie cel mai cunoscut punct de belvedere asupra Muntilor Apuseni, putand fi admirate de la inaltimea sa peisaje incantatoare, dominate de masive domoale, bine impadurite.

Unul dintre traseele marcate prin care se poate ajunge in acest punct al Apusenilor porneste de la Cabana Cetatile Ponorului, continuandu-se spre Pestera Focul Viu. De asemenea, din Poiana Florilor, de la poalele Pietrei Galbene se poate continua traseul spre Cheile Galbenei si Izbucul Galbenei, alte doua atractii naturale incantatoare ale zonei.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>