Pivnita lui Terente – Podgoria Sarica Niculitel

obiective turistice diverse

 

Pivnita lui Terente

Turistul care ajunge aici are ocazia sa deguste vinuri premiate, iar ca o modalitate originala si interesanta,organizatorii organizeaza degustari personalizate de catre turisti. Degustarea standard se realizeaza prin prezentarea a 6 sortimente de vinuri, cu denumire de origine controlata: Vinuri de Macin.

Album foto Pivnita lui Terente – Podgoria Sarica Niculitel

Harta zonala Pivnita lui Terente – Podgoria Sarica Niculitel

Descriere Pivnita lui Terente – Podgoria Sarica Niculitel

Sunt doua sali in Crama de la Macin: Pivnita lui Terente si Crama Dobrogeana, prima sala fiind numita astfel dupa vestitul bandit Terente care si a castigat un renume de “Haiduc al Dunarii”. Cu o capacitate maxima de 17 locuri, un decor intim, realizat in stil haiducesc-vanatoresc.

A doua sala, Crama Dobrogeana, are o capacitate de 20 de locuri, fiind principala sala de degustari oficiala. Turistii au aici ocazia sa serveasca in timpul degustarii mar, cascaval si paine, alimente incluse de obicei in timpul oricarei degustari.

De asemenea, dupa degustare, organizatorii propun un meniu complex, cu preparate traditionale specifice zonei: bors de peste, tochitura taraneasca, placinta dobrogeana la cuptor pe lemne, friptura de porc. Toate sortimentele de vinuri oferite inspre degustare sunt naturale, avand o aroma proprie incantatoare pentru turistii ce trec pragul acestui loc. Pivnita o veti gasi in interiorul Cramei Alcovin din Macin

Pe langa faptul ca se pot degusta aici vinuri excelente, turistii pot descoperi de asemenea frumusetea unui loc minunat. Cei ajunsi aici pot vizita de asemenea si Delta Dunarii sau extraordinarele lacasuri de cult dobrogene, precum Manastirea Cocos, Manastirea Dervent sau Manastirea Pestera Sfantului Andrei.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>