Plaja Mamaia

mamaia marea neagra obiective turistice judetul constanta plaja mamaia plaje

 

Plaja Mamaia

Plaja Mamaia este cea mai cunoscuta plaja de pe intreg litoralul romanesc al Marii Negre si una dintre cele mai mari de pe intreg continentul european, intinzandu-se pe o lungime de aproximativ 8 km de-a lungul Statiunii Mamaia, pe o fasie de pamant cuprinsa intre Constanta si Plaja Navodari, ce desparte Marea Neagra de Lacul Siutghiol.

Album foto Plaja Mamaia

Harta zonala Plaja Mamaia – Constanta

Descriere Plaja Mamaia

Cu o latime ce variaza intre 100 si 200 metri, plaja Statiunii Mamaia este apreciata in primul rand pentru nisipul fin care o acopera, dar si pentru amenajarile moderne de care beneficiaza pe toata desfasurarea sa. Avand in vedere ca un procent foarte mare din suprafata plajei a fost concesionat hotelurilor din statiune, intreprinzatorii privati au amenajat aici portiuni de plaja moderne, dotate cu sezlonguri, umrele de soare, baldachine, beach-baruri si discoteci, in scopul de a atrage un numar cat mai mare de turisti. Astfel, in fiecare zi a sezonului estival, Plaja Mamaia, in special portiunea centrala a acesteia, este aglomerata, plina ochi de turistii ademeniti de numeroasele evenimente ce au loc zilnic pe plaja.

Partea de sud a plajei, din nordul Constantei este putin mai pietroasa, in timp ce partea nordica beneficiaza de nisipul cel mai fin. Intrarea in apa este lina, adancimea crescand treptat, de la tarm spre largul marii. De asemenea, de regula, fundul marii este nisipos, lipsit de scoici sau pietre.

Pe langa faptul ca in timpul zilei turistii se bucura de frumusetea sezonului estival, profitand din plin de soare, acestia au si alte alternative de a petrece timpul liber. Printre cele mai cunoscute atractii turistice din Mamaia se numara Satul de Vacanta, faimosul parc acvativ Aqua Magic, Lacul Siutghiol si Telegondola Mamaia ce face legatura intre Cazinoul Mamaia si Hotelul Perla, oferind turistilor de-a lungul intregului traseu de aproximativ 2 km panorame incantatoare.

Prezentare video Plaja Mamaia


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. andrica daniel
  2014-07-09
  23:01:37

  deva judetu hunedoara

   
 2. Denisa Raluca
  2012-12-14
  02:27:57

  Am fost !! E superb :x !

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>