Planetariu – Constanta

complexul muzeal stiintele naturii constanta obiective turistice diverse obiective turistice judetul constanta

 

Planetariu

Planetariul din Constanta este situat pe bulevardul Mamaia, la intersectia cu strada Soveja, aproape de intrarea sudica a statiunii Mamaia, Planetariul ne da posibilitatea de a descoperi misterele spatiale, captivandu-ne intr-o lume a tacerii plina de spectacol.

Album foto Planetriul din Constanta

Harta zonala Planetriul din Constanta

Descriere Planetriul din Constanta

Planetariul este cel de-al 3-lea obiectiv turistic din cadrul Complexului Muzeal Stiintele Naturii, infiinta in anul 1969 dupa cea ajuns primul om pe Luna. Acesta iti da posibilitatea de a admira orizontul boltei ceresti cu elementele sale, precum stele, planete, meteori, galaxii, etc.

Calatoria virtuala este realizata de Observatorul Astronomic. La intrare in Observator, se poate vizita o expozitie cu tematica de astronomie formata din imagini si documente despre structura Universului. Aici intalnim si un telescop cu diametrul de 5 metri, cu care oamenii pot urmarii activitatile spatiale eclipse, ploi de stele etc.

Planetariul detine si o cupola cu diametrul de 8 metri, avand capacitatea de 80 locuri – incapere in care se realizeaza demonstratii unde putem urmari proiectia unui cer instelat cu o bolta artificiala.

Institutia dispune si de alte instrumente astronomice cum ar fi: luneta tip scoala (identica cu Telementor), luneta amator si luneta binoculara Busch. Toate aceste instrumente sunt la dispozitia vizitatorului, in timpul sezonier cei mai multi formeaza turistii.

In extrasezon se organizeata pentru grupuri de elevi, lectii cu tematica de astronomie, matematica, geografie, ecologie si fizica, dar si seminarii pentru studentii de la Universitatea Maritima din Constanta avand un acord de parteneriat intre cele 2 parti.

Program de vizitare:
Luni – Vineri : 900 – 1600
Sambata – Duminica : 900 – 1700

Demonstratii Planetariu:
Luni – Vineri: 1100; 1330; 1500
Sambata – Duminica: 1030; 1330; 1630


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>