Poiana Tapului – Busteni

busteni obiective turistice judetul prahova

 

Poiana Tapului

Poiana Tapului se numara printre numeroasele asezari pitoresti de pe Valea Prahovei, fiind situata pe teritoriul judetului Prahova, intr-o depresiune intramontana strajuita de masivele semete si foarte bine impadurite ale Muntilor Bucegi. Localizata la o distanta de aproximativ 65 km de Orasul Ploiesti si numai 3 km de Statiunea Busteni, Poiana Tapului reprezinta o destinatie de vacanta preferata an de an de numerosi turisti, atrasi aici de frumusetea peisajelor, dar si de mediul natural, propice pentru odihna si recreere.

Album foto Poiana Tapului

Harta zonala Poiana Tapului – Busteni

Descriere Poiana Tapului

In trecut, statiunea balneoclimaterica Poiana Tapului era o asezare cu administratie proprie, insa in prezent, aceasta a devenit mai mult un cartier al Busteniului, in sudul caruia este pozitionata. Acest lucru nu ii opreste insa pe turisti sa soseasca aici, indiferent de sezon, pentru a se bucura de frumusetea si linistea regiunii. Desi nu intruneste toate caracteristicile unei adevarate statiuni balneoclimaterice, Poiana Tapului poate reprezenta un loc potrivit pentru tratarea nevrozelor, a starilor de oboseala sau a surmenajului psihic sau fizic.

Ceea ce recomanda Poiana Tapului ca o locatie ideala pentru o vacanta relaxanta sunt climatul tonic, aerul curat si foarte puternic ionizat, atractiile naturale si diversele obiective turistice ce se gasesc in imprejurimi, dar si mediul linistit, lipsit de agitatia din restul statiunilor mai mari de pe Valea Prahovei, precum  Sinaia, Azuga, Predeal sau Poiana Brasov.

De-a lungul timpului, Poiana Tapului a fost subiectul a numeroase glume, fiind supranumita pe durata mandatului presedintelui Emil Constantinescu, de cei cu simtul umorului, “capitala Romaniei”. O alta personalitate din istoria Romaniei de al carui nume se leaga Poiana Tapului este si Regele Ferdinand, care isi avea aici una dintre resedinte.

In prezent, Poiana Tapului reprezinta pentru cei mai multi dintre cei ce o aleg ca destinatie de vacanta, un punct de plecare in diverse trasee montane marcate prin Muntii Bucegi. Printre cele mai frecventate si pitoresti trasee ce pot fi urmate din aceasta zona se numara traseul catre Cascada Urlatoarea, o impresionanta cadere de apa devenita deja un simbol al Muntilor Bucegi si chiar a intregii zone turistice, catre Poiana Stanii sau catre Cabana Piatra Arsa. De asemenea, turistii mai aventurieri se pot avanta la drum pe Valea Jepilor, un superb, dar dificil traseu montan, prin care se poate ajunge chiar pe Platoul Bucegi. In centrul Poienii Tapului, chiar pe traseul drumului national DN1, poate fi vizitat si parcul localitaii, unde se gaseste un monument dedicat familiei medicului Kremnitz, ce se ingrijea personal de sanatatea regelui Ferdinand.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>