Rezervatia de Zimbri Neagra – Bucsani

obiective turistice diverse obiective turistice judetul dambovita rezervatie de animale rezervatie de zimbri

 

Rezervatia de Zimbri Neagra

Rezervatia de Zimbri Neagra este un important obiectiv turistic din tara noastra, ce se gaseste pe suprafata Localitatii Bucsani din judetul Dambovita. Numele  rezervatiei provine de la cel al Padurii Neagra, in care a fost amenajat acest habitat de zimbri, intins pe o suprafata ce masoara in jur de 162 hectare si renumit in intreaga tara.

Album foto Rezervatia de Zimbri Neagra

Harta zonala Rezervatia de Zimbri Neagra – Bucsani

Descriere Rezervatia de Zimbri Neagra

Rezervatia de Zimbri din Padurea Neagra este cea mai mare rezervatie de acest tip din Romania, fiind localizata la o distanta de aproximativ 30 km de Targoviste si aproape 80 km de Bucuresti. Acest imens habitat natural a fost infiintat in anul 1983, in scopul de a proteja aceasta specie si de a se incerca adaptarea animalelor la zona de campie ce caracterizeaza aceasta zona sudica a tarii. In acest an, au fost aduse la Bucsani primele exemplare din aceasta specie. Cei 18 zimbri au fost adusi aici, atat din tara, din regiunea Hategului, cat si din strainatate.

Necesitatea infiintarii unei astfel de rezervatii se explica foarte simplu, in contextul in care, la inceputul secolului al XIX-lea, zimbrii au inceput sa reprezinte o specie pe cale de disparitie, din cauza vanarilor excesive, care au facut ca numarul acestor animale sa scada simtitor. Pentru a creste numarul exemplarelor acestei specii, au fost aduse in tara specii de zimbri din alte tari, precum Polonia sau Bulgaria. In prezent, pe langa Rezervatia de Zimbri Negra din Bucsani, exista trei alte rezervatii care au ca scop protejarea acestei specii de animale: Rezervatia de Zimbri Slivut Hateg, Rezervatia de Zimbri Dragos Voda si Rezervatia de Zimbri Vama Buzaului. In toate aceste habitate naturale protejate de lege, vizitatorii pot admita puternicele animale, ale caror corpuri masive pot ajunge in perioada de maturitate la o greutate ce atinge in jur de 800 – 1000 kg (masculii) sau 500 – 700 kg (femelele). In ceea ce priveste durata vietii, aceste animale traiesc in medie in jur de 20 – 25 de ani.

Rezervatia de Zimbri din Padurea Neagra se afla sub administrarea Ocolului Silvic Bucsani, care se ocupa de hranirea si mentinerea unor conditii de trai potrivite pentru aceste animale valoroase pentru fondul cinegetic al tarii noastre. Acest habitat natural poate fi admirat de toti cei pasionati de acest domeniu si de astfel de obiective turistice, in schimbul unui bilet de intrare, al carui pret este nesemnificativ, avand in vedere frumusetea si importanta acestui colt de natura. Aceasta locatie poate reprezenta o destinatie potrivita pentru un weekend relaxant, intr-un cadru natural linistit si curat, ferit de agitatia si aerul poluat specific marilor asezari urbane.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>