Rezervatia Forestiera Padurea Tudora

obiective turistice judetul botosani padure paduri rezervatie rezervatie naturala

 

Rezervatia Forestiera Padurea Tudora

Rezervatia Forestiera Padurea Tudora este situata in apropierea localitatii Tudora, judetul Botosani, Moldova, localizata la poalele nord-vestice ale Dealului MareTudora, numit si Dealul Bobeica. Accesul se face de pe DJ208C BotosaniTudora sau de pe DJ208H pe ruta Flamanzi CopalauOneagaTudora.

Album foto Rezervatia Forestiera Padurea Tudora

Harta zonala Rezervatia Forestiera Padurea Tudora

Descriere Rezervatia Forestiera Padurea Tudora

Rezervatia Forestiera Padurea Tudora reprezinta o arie protejata de interes national de tip forestier si a fost infiintata in anul 2000, avand o suprafata de aproximativ 118 hectare. Legea 5/2000 privind aprobarea Planului de amenanjare a teritoriului national aduce la cunostinta protejarea arborelui de tisa cunoscut sub numele de Taxus Baccata, specie declarata monument al naturii pe intreg teritoriul Romaniei. Rezervatia de tisa este situata pe un canion, numit Canionul Bahluiului, care este sapat in calcare si gresii biogene prin eroziune verticala.

Arborele de tisa are un lemn de esenta tare si este characteristic climatelor subarctice, cum este taigaua siberiana. Pe langa arborele de tisa, ce are varste cuprinse intre 300 si 350 de ani, padurea mai contine si specii de fag, carpen sau stejar.

Stratul ierbos este format din flora de mull, la care se asociaza si unele specii de graminee iar speciile floristice sunt in mod special Orchis Purpurea cunoscuta sub numele de orhidee, brandusa de munte, somnoroasa, rogozul mutant, gentian si iederea.

Fauna Rezervatiei Forestiere Padurea Tudora este alcatuita din specii de mamifere precum cerbul, caprioara, mistretul, pisica salbatica, vulpea, veverita, dar si pasari, reptile, insecte si bacterieni.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Manastirea Vorona, Manastirea Sihastria Voronei, Muzeul de Masti Populare Tugui Gheorghe, Rezervatia Padurea Vorona, Cetatile Dacice Stancesti, Schitul Oneaga, Manastirea Cosula, Muzeul Viei si Vinului din Harlau, Manastirea Probota, Casa Memoriala Eusebiu Camilar, Manastirea Agafton si Curtea Domneasca Harlau.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>