Rezervatia Naturala Balta Soimos

balta balti obiective turistice judetul arad rezervatie naturala

 

Rezervatia Naturala Balta Soimos

Rezervatia Naturala Balta Soimos este o arie protejata de interes national de tip zoologic situata pe teritoriul administrativ al orasului Lipova din judetul Arad, in cartierul Soimus al orasului Lipova, pe partea nordica a Vaii Muresului.

Album foto Rezervatia Naturala Balta Soimos

Harta zonala Rezervatia Naturala Balta Soimos

Descriere Rezervatia Naturala Balta Soimos

Rezervatia Naturala Balta Soimos se intinde pe o suprafata de 1 ha si reprezinta o balta format de apele unui fost brat al Muresului si prin legea 5/2000 a devenit o zona protejata , aflata in custodia persoanelor fizice Ignuta Manuel si Laura. Balta Soimos este o zona de protectie pentru mai multe specii de mamifere, pasari si pesti, broaste, moluste sau melci. Mamiferele existente sunt vidra sau lutra lutra, iar pasarile existente sunt starci, rate si berze.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt: Statiunea Baile Lipova, Bazarul Turcesc din Lipova, Muzeul Orasesensc, Manastirea Maria Radna, Cetatea Soimos, Biserica Ortodoxa din Lipova, Pestera Sinesie din Caprioara, Rezervatia Naturala Locul Fosilifer Zabalt, Castelul Mocioni – Teleki din Capalnas, Castelul Mocioni din Bulci, Castelul Konopi, Rezervatia Naturala Locul Fosilifer Monorosia si Rezervatia Naturala de Paliur de la Radna.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>