Rezervatia Naturala Magura cu Ghimpi – Patars

obiective turistice judetul arad rezervatie rezervatie naturala

 

Rezervatia Naturala Magura cu Ghimpi - Patars

Rezervatia Naturala Magura cu ghimpi de la Patars este situata in satul Patars, pe teritoriul administrativ al localitatii Ususau, judetul Arad, Banat, localizat la sud de orasul Lipova, in zona de culoar a Raului Mures si in partea de nord a Dealurilor Lipovei, la aproximativ  55 km de municipiul Arad.

Album foto Rezervatia Naturala Magura cu Ghimpi – Patars

Harta zonala Rezervatia Naturala Magura cu Ghimpi – Patars

Descriere Rezervatia Naturala Magura cu Ghimpi – Patars

Rezervatia Naturala Magura cu Ghimpi de la Patars reprezinta o arie protejata de interes national si a fost infiintata in anul 1995, avand o suprafata de aproximativ 112 ha. Legea 5/2000 privind aprobarea Planului de amenanjare a teritoriului national aduce la cunostinta protejarea vegetatiei forestiera specifica unui deal vulcanic, cu arborete cvasigradinarite, cu exemplare de arbori seculari de mai bine de 300 de ani.

Ghimpele Ruscus aculeatus este o specie ocrotita, care are in aceasta rezervatie, cea mai reprezentativa statiune extrema din tara, unde se formeaza un strat de subarbust bine conturat si intins pe intreaga culme a Dealului Magura.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt:  Statiunea Baile Lipova, Bazarul Turcesc din Lipova, Muzeul Orasenesc din Lipova, Manastirea Maria Radna, Cetatea SoimosBiserica Ortodoxa din Lipova, Pestera Sinesie din Caprioara, Rezervatia Naturala Locul Fosilifer Zabalt, Castelul Mocioni – Teleki din Capalnas, Castelul Mocioni din Bulci, Castelul Konopi, Rezervatia Naturala Locul Fosilifer Monorostia, Revervatia Naturala de Paliur de la Radna si Rezervatia Naturala Balta Soimos.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>