Rezervatia Naturala Padurea Vorona

obiective turistice judetul botosani padure rezervatie rezervatie naturala

 

Rezervatia  Naturala Padurea Vorona

Rezervatia  Naturala Padurea Vorona este situata in apropierea localitatii Vorona, judetul Botosani, Moldova, localizata in nordul Moldovei, in partea estica a Podisului Sucevei. Accesul catre manastire se face de pe DN28B Botosani, apoi pe DJ 208C pana in localitatea Vorona, aflata la aproximativ 24 km de Orasul Botosani.

Album foto Rezervatia  Naturala Padurea Vorona

Harta zonala Rezervatia  Naturala Padurea Vorona

Descriere Rezervatia  Naturala Padurea Vorona

Rezervatia Naturala Padurea Vorona  reprezinta o arie protejata de interes national de tip floristic si faunistic, aflata intr-o zona declarata sit de importanta comunitara prin Ordinul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, avand numarul 1964 din 13 decembrie 2007 si suprafata de aproximativ 150 hectare.

Aria naturala se intinde pe o zona de dealuri ce au o inaltime de peste 500 de metri si contine arbori seculari de stejar, ulm, fag si frasin, iar din punct de vedere faunistic  se intalnesc populatii de prepelite, sitari, rate si gaste salbatice, iepuri si mistreti. In zona numita La Ramnice, se gasesc exemplare unice de papucul doamnei si crinul de padure.

Legendele spun ca in acesta padure se gaseste un stejar varstnic sub umbra caruia poposea Alexandru Ioan Cuza.

Rezervatia Padurea Voronei  adaposteste Manastirile Vorona si Sihastria Voronei, ba chiar pe poteci stiute doar de calugari, dupa o ora de mers la pas, se poate ajunge la Pestera Sfantului Onufrie, unde acesta a trait si s-a rugat pana la moarte.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Schitul Oneaga, Rezervatia Forestiera Padurea Tudora, Manastirea Zosin, Manastirea Agafton, Casa Memoriala Eusebiu Camilar din Udesti si Manastirea Cosula.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>