Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise – Rovina

obiectiv natural obiective turistice judetul arad rezervatie naturala

 

Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise Rovina

Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise este o rezervatie botanica situata la puctul de legatura al Depresiunii Crisului Alb cu Campia Crisurilor, aflata in partea sudia a localitatii Ineu, in imediata apropiere a Rezervatiei Balta Rovina si in mijlocul Padurii Rovina, Judetul Arad, Crisana.

Album foto Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise – Rovina

Harta zonala Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise – Rovina

Descriere Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise – Rovina

Aceesul se face din localitatea Ineu spre Bocsig, la circa un kilometru pe partea dreapta se porneste un drum pietruit spre pescarie si in coada lacului se afla Poiana cu Narcise.

Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise reprezinta o arie protejata de interes national de tip botanic, infiintata in anul 1995 prin Hotararea Consiliului Judetean Arad, avand o suprafata de aproximativ 0,1 ha.

Legea 5/2000 privind aprobarea Planului de amenanjare a teritoriului national aduce la cunostinta protejarea speciilor de narcise care apartin genului Narcissus stellaris.

Narcisa este o floare ce provine din nordul Africii, din Europa Centrala si din regiunile mediteraneene. Numele acestei flori provine de la legenda lui Narcis, tanarul grec care dispretuia dragostea si era insensibil. Zeita Nemesis l-a pedepsit, indragostindu-se de el insusi, de reflexia lui in apa fina a fantanii la care se ducea zilnic. Fiind indragostit de imaginea pe care o vedea, dar in acelasi timp disperat ca nu o putea ajunge, Narcis a cazut in fantana si a murit. Legendele spun ca aceasta floare a aparut pe mormantul sau, imediat dupa cea a fost ingropat.

Narcisele infloresc in perioada primaverii, intre lunile aprilie-mai si ofera zonei un aspect peisagistic deosebit prin culoare si miros.

In prezent, populatia florilor s-a redus destul de mult din cauza celor care vin si culeg necontrolat narcisele pentru a le comercializa. Majoritatea rezervatiilor cu narcise aflate pe teritoriul Romaniei se afla in aceasta situatie.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Orasul Arad, Cetatea Siria, Muzeul Memorial Ioan Slavici si Emil Montia, Cetatea Agrisu Mare, Cetatea Ineului, Rezervatia Naturala Balta Rovina, Catelul SolymosyRezervatia Naturala Dealul Mocrea, Rezervatia Starcii Cenusii de la Sac si Castelul Dietrich-Sukowsky.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>