Salina Ocnele Mari – Valcea

obiective turistice judetul valcea ocnele mari saline

 

Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este amplasata in localitatea Ocnele Mari, Judetul Valcea. Se intinde pe o suprafata de 10.000 m² la 225 m fata de nivelul marii. La Salina Ocnele Mari se poate ajunge cu microbuzul care transporta turistii (la un interval de 30 min) intre punctul turistic de imbarcare si incinta salinei in aproximativ 10 min.

Album foto Salina Ocnele Mari

Harta zonala Salina Ocnele Mari – Valcea

Descriere Salina Ocnele Mari

Parcul salin (cel mai mare parc salin din Romania) dispune de o biserică, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, baschet, tenis, masa de biliard, locuri de joaca pentru copii si piscina.

Peretii si tavanul salinei se prezinta precum valurile de mare aduse de vant, impietrite, menite parca sa imortalizeze in timp valvataia lor pentru vesnicie. In aceste unduiri numite “cute diapire“, se oglindeste foarte bine forta naturii. Salina are o inaltime de aprox 70 m inaltime. In interior temperatura este de 12-15 grade Celsius similar cu Salina de la Praid.

Salina Ocnele Mari mai este cunoscuta pe langa punct de atractie turistica si marturie a maretiilor create de natura si ca locul in care foarte multe persoane care sufera in principal de afectiuni pulmonare si respiratorii vin pentru a urma cura de tratament. Se pot trata aici numeroase afectiuni cum ar fi: astmul bronsic, infectii respiratorii, rinita cronica etc.

Prezentare video Salina Ocnele Mari – Valcea


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>