Salina Targu Ocna

obiective turistice diverse obiective turistice judetul bacau saline targu ocna

 

Salina Targu Ocna

Salina Targu Ocna este situata in statiunea Targu Ocna din judetul Bacau. Principala sursa de dezvoltare a zonei se bazeaza pe exploatarea si comercializarea sarii insa baza de agrement atrage turisti in fiecare an prin tratamentele balneare.

Album foto Salina Targu Ocna

Harta zonala Salina Targu Ocna – Moldova

Descriere Salina Targu Ocna

Salina Targu Ocna a fost atestata dcumentar cu proximativ 2000 de ani in urma. Dovada este reprezentata de existenta unui document istoric din anul 1380 unde se prevedea plata cu 2.000 de oca de sare pentru constructia podului de la Garbovana. Exploatarea de sare de la Targu Ocna este mentionata si in documentele ce dateaza din timpul domniei lui Stefan cel Mare si Sfant, si a  ilustrului  filosof Dimitrie Cantemir. Salina este foarte cunoscuta in principal datorita calitatilor sale balneo-curative in deosebi in tratarea afectiunilor aparatului respirator, datorita temperaturilor variabile, a lipsei totale de factori alergeni si al continutului de aerosol salin. De asemenea, cei ce viziteaza salina se  pot bucura de toate acestea in salile special amenajate pentru practicarea unor diferite sporturi (fotbal, baschet, tenis, volei, ping-pong) sau in spatiile de joaca pentru copii dotate cu tobogane si leagane. In incinta acesteia veti gasi magazine cu suveniruri si produse alimentare sau sculpturi si picturi pe sare. Unul dintre cele mai importante obiective turistice din salina este Biserica Ortodoxa Sfanta Varvara, prima biserica subterana din Europa. In biserica se gasesc 24 de icoane, aplice, un candelaru maiestuos si un scaun imparatesc. Principalele icoane care se regasesc langa altar sunt cele ale Sfanta Varvara si a patroanei Moldovei Sfanta Paraschiva. Accesul turistilor  in salina se face cu ajutorul unui microbuz, iar incaperile uriase cu tavanuri de pana la 8 metri au un accentuat miros de sare. Mini cascada si lacul cu apa sarata sunt alte doua atractii din interiorul salinei. In coltul galeriei cei ce viziteaza salina vor putea admira o locomotiva miniera expusa in scop educativ. In interiorul salinei puteti face o vizita la Muzeul Sarii unde veti gasi fotografii din perioada interbelica, brichete si lampi din sare, chiar documente istorice despre evolutia salinei.

Totodata se remarca prezenta numeroaselor izvoare cu apa minerala sulfuroasa, clorurata, sodica si bicarbonatata  cu efecte curative asupra tubului digestiv, a afectiunilor ginecologice si a celor reumatice. La centrul balnear Parc Magura va veti putea bucura de sapte izvoare cu apa minerala ce functioneaza constant si alimenteaza buvetele existente. In cadrul acestuia se mai afla o cascada cervicala, un bar, jacuzzi si un dus scotian. Centrul de tratament Parc Magura Targu Ocna beneficiaza de doua piscine, doua cascade cervicale si instalatii si echipamente speciale pentru realizarea tratamentelor balneare. Aici puteti face kinetoterapie, fizioterapie, electroterapie, impachetari cu parafina sau tratamente cu aerosoli. In incinta acestuia mai exista cabinete de infrumusetare, masaj recuperare si o sala de fitness. Strandul cu apa sarata amenajat la suprafata salinei este dotat cu dusuri, magazine, vestiare dar si sezlonguri, umbrele de soare, bazine pentru copii.

Accesul la Salina Targu Ocna se realizeaza pe cale rutiera, la aproximativ 14 km fata de Municipiul Onesti in statiunea Targu Ocna pe DN 12A.

Turistii si persoanele sosite aici pentru tratament dispun de diverse modalitati de cazare in functie de gradul de confort dorit de acestia.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 5

 
 1. antohie mihai
  2013-06-02
  18:53:10

  Dati-mi o recomandare va rog pt cazare. Vreau sa aduc copiii sa stam 1 fapt la sulina. Multumesc

   
 2. Dumitru Cristina
  2012-10-23
  08:38:26

  Imi doresc enorm sa ajung in aceasta toamna acolo.

   
 3. Aluculesei Brindusa
  2012-10-22
  18:40:48

  Merg vara de vara cat de des pot la salina si sunt foarte multumita de beneficiile salinei!

   
 4. Nicoleta Steluta
  2012-10-22
  18:15:07

  impresionant

   
 5. lenghen daniel
  2011-09-19
  21:50:37

  STAU LA 8 KM. DE LA SALINA SI VA SPUN CA ESTE EXTRAORDINAR,MERITA VIZITAT!

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>